Kuva: Fotolia

Yllätysvuoto ja kummalliset mieliteot - asiat, jotka miesten tulisi tietää kuukautisista

18.06.2016 21:15 - Emmi Moilanen

Miehiä saattaa joskus yllättää se, että naiset kärsivät kuukautisten aikaan myös useista muista kummallisista oireista, kuin vain kuukautisvuodosta.

Useat naiset tietävät, että kuukautisten aikana elämä ei ole aina niin helppoa. Kipujen ollessa pahimmillaan olisikin helpottavaa kuulla kumppanilta ymmärtäviä ja lohduttavia sanoja. Cosmopolitan listasi asiat, jotka useat naiset toivoisivatkin miesten tietävän kuukautisista.

PMS oireet ovat todellisia

Vatsakrampit, päänsärky, selkäkivut… Kaikki lukuisat vaivat, joista valitamme, ovat meille arkipäivää tiettyyn aikaan kuukaudesta. Liioittelematta.

Kyllä, himoitsemme suklaata

...tai kärsimme muista, välillä jopa kummallisista mieliteoista. Hyvä ruoka tai makeat herkut voivat saada olomme tuntumaan paremmalta vatsakramppien ja särkylääkkeiden syömisen välissä.

Kyllä, voit olla avuksi

Useimmat naiset kuukautisten aikaan ilahtuvat tai jopa pakahtuvat onnesta, jos tarjoudut antamaan selkä- ja jalkahieronnan. Myös särkylääkkeiden tuominen apteekista saa meidät arvostamaan sinua yhä enemmän.

Kuukautiset maksavat

Kyllä, kuukausittainen verenvuotaminen verottaa aika ajoin kukkaroamme. Maksamme joka kuukausi siteistä ja tamponeista. Saatamme sijoittaa myös kerralla hieman suuremman summan hankkiessamme kestosuojan, esimerkiksi kuukupin, joka on luontoa vähemmän kuormittava keino suojautua kuukautisvuodolta.

Emme itke kiukuttelemisen ilosta

Vaikka mainokset, söpöt koiranpennut tai jopa pyykkitelineeltä pudonnut paita voi saada meidät kuukautisten aikana itkemään, emme useinkaan tee sitä vapaaehtoisesti. Hormonit jylläävät kehossamme ja itku saattaa yllättää jopa meidät itsemme. Emme siis ole lapsellisia tai vihaisia kenellekään.

Vuoto saattaa yllättää

Emme aina automaattisesti tunne kuukautisten alkavan, jolloin yllätysvuoto voi altistaa meidät epämukaville tilanteille. Tästä syystä useimmilla naisilla löytyykin kokonainen arsenaali siteitä ja tamponeja jokaisesta eri käsilaukusta. Ihan vain kaiken varalta.

Suunnittelemme asumme kuukautisten mukaan

Vaikka valkoiset lempihousumme saavat olomme itsevarmaksi sekä peppumme näyttämään hyvältä, tiettyyn aikaan kuukaudesta ne ovat pelkästään uhka, eivät mahdollisuus.

Tahraiset alusvaatteet

Aina silloin tällöin tamponi voi pettää ja vuoto sotkea alushousut. Kuukautiset ovatkin riski myös lempialusvaatteillemme. Varjelemme niitä kuukautisilta käyttämällä vuodon aikana vähemmän silmäämme miellyttäviä yksilöitä.

Tarvitsemme enemmän unta

Päiväunet ovat hyvä vaihtoehto paikkaamaan lisääntynyttä unentarvettamme. Jos uni yllättää sohvalla keskellä iltapäivää, anna meidän uinua rauhassa hetki. Tällöin saatamme myös hetkeksi päästä pakoon särkyjä, jotka kolottavat selässä ja vatsassamme.

Kehut ilahduttavat

Kun tunnemme olomme todella kurjaksi kuukautisten aikana, on lohdullista jos mies muistaa lausua mieltä piristävän kehun – tai kaksi.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: 8 asiaa, jotka miehet haluaisivat naisten tietävän

Kilpailut

Uusimmat