Kuva: Fotolia

Heräätkö aina samaan aikaan yöstä? Lue, mitä kyseinen kellonaika kertoo terveydestäsi

03.08.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Samaan aikaan herääminen öisin voi myös kertoa, mitä asioita käyt läpi elämässäsi.

Jos keskellä yötä herääminen on sinulla toistuvaa, sitä tuskin voi olla huomioimatta. Kiinalaisen lääketieteen lääkärit uskovat, että herääminen voi johtua erilaisista ongelmista, jotka pakottavat sinut valveille tiettyyn aikaan.

Löytämällä syyn, voit myös todennäköisemmin päästä siitä eroon. Lifehack-sivusto listasi, mitä eri aikaan herääminen saattaa kertoa sinusta. Lue listaus alta.

Ongelmia nukkumisessa klo 23.00-1.00: Itsetunto-ongelmia

Tämä saattaa tarkoittaa, että olet liian tuomitseva itseäsi tai muita kohtaan. Jos olet joutunut pettymään rakkaaseen ihmiseen, se voi myös olla syynä tähän aikaan heräämiseen. Kyseinen kellonaika voi myös fyysisesti yrittää kertoa sinulle siitä, että sinun tulisi syödä vähemmän rasvaista ruokaa, polttaa vähemmän tai välttää kofeiinia.

Heräilyä klo 1.00-3.00: Syyllisyys ja raivo

Riita, joka sinulla on ollut aikaisemmin kumppanisi tai työkaverisi kanssa, voi herättää sinut tähän aikaan yöstä. Niistä kumpuava viha voi vaikuttaa uniisi, joten asiat kannattaa selvittää perinpohjin. Tähän aikaan herääminen voi fyysisesti kertoa maksan ylikuormittumisesta, joten kannattaa kiinnittää huomiota alkoholin käytön vähentämiseen ja terveellisempään ruokavalioon.

Heräilyä klo 3.00-5.00: Suru ja murhe

Tähän aikaan herääminen kertoo negatiivisista asioista, joita elämässäsi on tapahtunut. Esimerkiksi läheisen menetys tai ero voi nousta pintaan tähän aikaan yöstä. Sinun on siis tärkeää löytää keinoja siirtyä eteenpäin elämässäsi vastoinkäymisten jälkeen. Tähän aikaan keuhkot keräävät happea ja siirtävät sitä muihin osiin kehossasi. Jos siis heräät tähän aikaan yskien, kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota parempaan ruokavalioon ja puhtaaseen ilmaan.

Heräilyä klo 5.00-7.00: Tunne siitä, että olet juuttunut paikoilleen elämässäsi

Jos tunnet ettet etene elämässäsi tarpeeksi, se voi johtaa kyseiseen aikaan heräilyyn. Hyvä tapa ratkaista tämä, on luoda itselleen hyvät aamurutiinit, jotka saavat sinut iloiseksi. Suunnittele päivä etukäteen, kuuntele hyvää musiikkia tai meditoi. Myös paksusuolen ongelmat voivat ajoittua juuri näille tunneille. Siksi sinun on erityisen tärkeää juoda tarpeeksi vettä.

Lähde: Lifehack

Lue myös: Tiedätkö ihosi todellisen iän? Testaa helpolla kotikonstilla

Kilpailut

Uusimmat