Kuva: Fotolia

10 tapaa tuntea itsensä nuoremmaksi hetkessä

18.08.2016 09:15 - Emma Ylistalo

Syö jälkiruokaa aamupalaksi tai käy kampaajalla, niin nuorenet silmänräpäyksessä.

Ikääntymisen myötä elämään tulee paljon hyviä asioita - itsevarmuutta ja kokemusta moniin asioihin. Toisinaan kaipaamme kuitenkin niitä hetkiä nuoruudesta, kun vietimme yön tanssien, söimme pikkutunneilla kokonaisen pizzan ja selvisimme silti aamulla joogatunnille. Lue alta kymmenen ideaa, joiden avulla ravistelet rutiineitasi ja tunnet itsesi jälleen nuoreksi.

1. Nuku tarpeeksi

Kaikkein tärkein asia? Kauneusunet. Laita puhelin ja Netflix kiinni vähintään tuntia ennen nukkumaanmenoa. Heräät leväänneenä ja ilman silmäpusseja.

2. Käy ulkona tarpeeksi usein

Varaa kalenteristasi aikaa niin, että pääset vähintään neljä kertaa vuodessa ulos - kesällä, talvella, syksyllä ja keväällä. Tämä voi olla esimerkiksi suosikkibändisi konsertti, hieno illallinen ravintolassa, jossa sinun on pitänyt pitkään käydä tai viikonloppu jossain päin Eurooppaa.

3. Lähde drinkeille ystäviesi kanssa

Tutkimukset osoittavat, että vahvat suhteet voivat auttaa alentamaan verenpainetta ja stressitasoja, joka puolestaan auttaa ehkäisemään esimerkiksi dementiaa.

4. Syö jälkiruokaa aamupalaksi

Pieni uutuudenviehätys päivittäisessä elämässä auttaa lisäämään dopamiinin eli mielihyvähormonin tuotantoa. Vaihda toisinaan aamupuurosi esimerkiksi kakkupalaan. Kun teet näin silloin tällöin, se saa sinut tuntemaan itsesi nuoremmaksi pidempään.

5. Syö enemmän marjoja

Marjat ovat erityisen hyviä, sillä niissä on vähän kaloreita ja sokeria, mutta paljon antioksidantteja, jotka pitävät ihosi terveenä.

6. Käy kampaajalla

Uusi malli hiuksiin ja muutama raita. Kampaamokäynti voi tehdä sinusta vuosia nuoremman näköisen.

7. Kuuntele samaa musiikkia, jota rakastit nuorempana

Kokoa itsellesi soittolista, joka muistuttaa sinua nuoruudestasi. Sisällytä sinne kappaleita 18-vuotissyntymäpäiviltäsi tai siltä vuodelta, kun lopetit lukion tai ammattikoulun. Mikä tahansa hetki, joka sai sinut erityisesti muistamaan olevasi elossa.

8. Laita veri kiertämään

Suuntaa esimerkiksi leikkipuistoon ja vietä pieni hetki siellä. Hyppää narua, roiku puolapuilla tai hyppää pyörän selkään ja polje niin nopeasti kuin pystyt.

9. Hanki hyvät rintaliivit

Sellaiset, jotka oikeasti sopivat ja joissa ei ole käytön jälkiä. Ne antavat sinulle tarvittavaa tukea ja nostoa.

10. Vieraile vanhempiesi luona

Isä ja äiti kohtelevat sinua luultavasti edelleen kuin pikkulasta, joten mikä olisikaan parempi paikka tuntea itsensä jälleen nuoreksi kuin lapsuudenkoti.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: 8 "lapsellista" asiaa, joita jokaisen tulisi tehdä edelleen

Kilpailut

Uusimmat