Kuva: Fotolia

Saako seksiä harrastaa ennen gynekologilla käyntiä?

30.10.2016 15:15 - Karoliina Kotala

Voiko seksin harrastamisesta ennen gynekologilla käyntiä olla haittaa ja näkeekö lääkäri alapäästä mitä edellisenä yönä on tullut touhuttua?

Toisinaan eteen voi tulla tilanne, jossa seksi tulee ajankohtaiseksi vaikka edessä on gynekologikäynti. Jos seksi tapahtuu ilman kondomia kannattaa petipuuhat siirtää gynekologikäynnin jälkeen. 

- Jos vaginaan jää siemennestettä, voi se vaikuttaa mahdollisiin näytteisiin, joita alapäästä otetaan lääkärikäynnillä, gynekologi ja tutkija Jessica Shepherd kertoo. 

Siemenneste voi jopa vääristää PAPA-kokeen tuloksia, antamalla epänormaalin tuloksen, vaikka kaikki olisikin hyvin. Myös seksi kondomin kanssa voi vääristää tuloksia, koska vaginaan kohdistuva hankaus saattaa näkyä tulehduksen omaisina solumuutoksina ja antaa huolestuttavan tuloksen PAPA-kokeessa, vaikka kaikki olisikin hyvin. Seksin jälkeen vagina voi myös erittää nesteitä, joita gynekologi saattaa tulkita poikkeaviksi ja epäillä vaivaa, jota todellisuudessa ei ole.  

Lääkärit suosittelevatkin välttämään seksiä 48 tuntia ennen PAPA-kokeen ottamista. Seksiä voi kuitenkin harrastaa kondomin kanssa juuri ennen gynekologilla käyntiä, jos kyseisellä käynnillä ei oteta PAPA-koetta. 

Jos kuitenkin päädyt petipuuhiin ennen gynekologivisiittiä, kerro siitä rohkeasti lääkärillesi. Lääkärisi ei näe seksikertojasi alapäästäsi, mutta helpointa on olla rehellinen, etenkin jos lääkärin on määrä ottaa näytteitä. 

Lue myös: Pidä vaginasi onnellisena - asiat, jotka gynekologisi haluaisi sinun tietävän

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat