Kuva: Fotolia

Oletko riippuvainen kännykästä? Lue, miksi puhelin kannattaa jättää kotiin

16.11.2016 22:45 - Tiina Svensk

Useimmat ottavat älypuhelimensa mukaan, menivät he minne tahansa. Joskus ulos kannattaa kuitenkin suunnata ilman kännykkää.

Sosiaalista mediaa selailevat ja kännykän ruutua tuijottavat ihmiset ovat varmasti jokaiselle tuttu näky. Menimme minne tahansa, on helppoa uppoutua älypuhelimen eri sovelluksiin, viesteisin, sähköposteihin ja Instagram-kuviin matkan aikana.

Life Hack kannustaa kuitenkin jokaista jättämään puhelimen edes kerran kotiin, ja kokeilemaan mitä kaikkea hyvää voikaan tapahtua, kun katse ei ole koko ajan kännykässä:

1. Vähemmän häiriötekijöitä

Sinun on paljon helpompaa keskittyä, kun puhelin ei koko ajan ilmoita uusista viesteistä värinällä tai viestiäänellä. Silloin voit keskittyä yhteen asiaan ja tehtävään kerrallaan. Samalla voit kääntää katseesi Twitter-seuraajistasi elämään, joka sinun ympärilläsi tapahtuu. 

2. Hiljaisuutta ja rauhaa

Kuunteletko musiikkia aina, kun liikut paikasta toiseen? Silloin hiljaisuus saattaa olla sinulle harvinaista - mutta tärkeää. Saatat huomata ympäriltäsi asioita, joita et normaalisti musiikin vuoksi kuulisi.

Samalla vältyt puhumasta pitkiä puheluita ystäviesi tai perheenjäsentesi kanssa. Silloin saat aikaa itsellesi.

3. Saat yhteyden ihmisiin

Varmasti jokainen meistä on kuullut, kuinka älypuhelimien yleistyminen on varastanut aikaa, jonka normaalisti suomme läheisillemme. Jätä siis puhelin kotiin etenkin, jos lähdet ulos ystäväsi tai rakkaimpasi kanssa.

Älä elä elämääsi puhelimen ruudun kautta: vaikka et saisikaan jaettua täydellisiä hetkiäsi sosiaaliseen mediaan, kannattaa puhelin jättää kotiin. Silloin koet kaikki yhteiset hetkenne niin, että olet aidosti läsnä.

4. Aistit herkistyvät

Me taltioimme elämäämme sosiaaliseen mediaan ja puhelimen kuvakansiot täyttyvät hetkessä. Ilman puhelinta annat kuitenkin aisteillesi mahdollisuuden herkistyä ja kokea asioita ympärilläsi. Jos lähdet syömään, et voi uppoutua puhelimen viesteihin samalla, kun aterioit. Silloin sinulle jää enemmän aikaa todella maistaa, mitä syöt ja keskittyä hetkeen, jota elät. 

Lue myös: Haluatko vähentää sosiaalisen median käyttöä? Pidä viikon digidetox-kuuri 

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat