Fitnessbloggaajan neuvo auttaa tulosten saavuttamisessa: "Älä tuhlaa aikaasi salaatteihin"

28.11.2016 22:30 - Elisa Jalasjoki

Naisen keho alkoi kiinteytyä nopeasti, kun hän lisäsi ravintoonsa terveellisiä hiilihydraatteja, kuten palkokasveja.

Australialainen fitnessbloggaaja Madalin Frodsham, jakoi äskettäin Instagramissa paljon puhuttavan otoksen itsestään. Kuvan avulla Frodsham pyrki korostamaan hiilihydraattien ja kalorien merkitystä kunnossa pysymisen kannalta. 

Nainen lisäsi tililleen kaksi kuvaa itsestään, joissa hän vertaili syömiään kalorimääriä sen hetkiseen kuntoonsa. Yllättävää on se, että kuvassa jossa Frodsham on lähes tuplannut kalorimääränsä, hän näyttäytyy selvästi lihaksikkaampana ja hoikempana.

Frodsham kertoo haaveilleensa vuosia timmistä vartalosta. Saavuttaakseen tavoitteensa hän ajautui kokeilemaan erilaisia vähäkalorisia diettejä, muttei nähnyt tuloksia vielä kuukausien jälkeen. Siksi nainen päätti ottaa yhteyttä ravintoterapeuttiin, joka kertoi Frodshamin syövän aivan liian vähän kaloreita, sekä makroravinteita. 

"Kun söin 800 kaloria päivässä, luulin oikeasti syöväni terveellisesti", Frodsham kirjoittaa kuvassaan. 

Ravintoterapeutti käski naisen lisätä ravintoonsa kaloreita ja pitää huolen siitä, että puolet niistä tulisi terveellisistä hiilihydraateista, kuten esimerkiksi palkokasveista ja kasviksista. 

"Söin ennen noin 10 prosenttia hiilihydraatteja siitä määrästä, jota oikeasti tarvitsin. Kun opin syömään oikein, urheilutulokseni paranivat. Älä tuhlaa aikaasi salaatteihin, kun voit syödä herkullisia bataatteja ja banaanipannukakkuja. Syömällä enemmän saavutat paremmin omat tuloksesi", Frodsham kirjoittaa.

Ravintoterapeutti Robin Kaidenin mukaan keho alkaa pitää itsessään mahdollisimman paljon energiaa, jos se saa vähemmän kaloreita kuin oikeasti tarvitsee. 

- Hiilihydraatit ovat energiansaannin kannalta oleellisin ruoka-aine. Jos emme saa niitä tarpeeksi, kehomme alkaa käyttää lihaksiemme proteiineja energianlähteinä, Kaiden selittää

Katso alta Frodshamin tililleen lisäämä muutoskuva. 

On kuitenkin syytä muistaa, että vaikka kyseinen ravintomalli sopi Frodshamille, se ei aina sovi täysin kaikille. Ravintoasioista on tärkeä puhua ammattilaisten kanssa, jotta omalle keholle sopivan ruokavalion saa varmasti selvitettyä oikein. 

Lähde: Glamour

Lue myös: Fitness-tähti jakoi rehellisen kuvan: "Älä anna vaa'an hallita elämääsi, olet niin paljon muutakin"

Lue myös: Fitness-kaunotar esittelee raskauden jälkeisen kroppansa - katso kohahduttava otos

Kilpailut

Uusimmat