Kuva: Fotolia

Ei herkimmille: Hammaslääkärit paljastavat kuvottavimmat tapaukset, joita he ovat koskaan hoitaneet

03.12.2016 11:15 - Karoliina Kotala

Hammaslääkärit ja hoitavat näkevät uransa aikana kattavan kirjon monenlaista potilasta. Ikimuistoisimmat tapaukset ovat kuitenkin vähintäänkin hurjia.

Monella ihmisellä on omat jännittävät hammaslääkärimuistonsa, mutta kauhumuistoja löytyy myös hammaslääkäreiltä itseltäänkin. Alla kahdeksan puistattavaa tarinaa hammaslääkäreiltä heidän uransa varrelta. 

- Pieni poika hyppäsi hoitotuoliini ja oli innoissaan ensimmäisestä hoitokäynnistään. Vanhemmat kertoivat, että poika hieroi usein toista poskeaan. Kun lapsi avasi suunsa, huomasin, että hänen ikenensä oli turvonnut ja sen ympärillä oli toukkia. Kun olin hoitanut suun, opetin sekä lapselle että vanhemmille hampaidenhoitoa, lääkäri Gary Glassman kertoo. 

- Aloittaessani juurihoitoa potilaalle, aloin puhdistamaan juurta. Kaiken plakin ja lian joukossa huomasin pienen kasvin kasvavan suussa. Tutkittuani selvisi, että hampaaseen oli kiinnittynyt tomaatin siemen, josta versoi kasvi, Glassman muistelee. 

- Vanhempi nainen tuli hoidattamaan tekohampaitaan. Tekohampaat tulisi ottaa päivittäin pois suusta ja puhdistaa, mutta kyseinen nainen ei ollut ottanut omiaan suusta pois kuukausiin. Mädäntyneen ruoan ja tulehtuneiden ienten haju oli niin kuvottava, että hammashoitajani joutui poistumaan paikalta oksentamaan, nimettömänä pysyttelevä hammaslääkäri kertoo. 

- Tehdessäni rutiinitarkastusta potilaani leuka käsittämättömällä tavalla halkesi. Hän joutui olemaan suu sidottuna kiinni seuraavat kaksi kuukautta, nimettömänä pysyttelevä hammaslääkäri kertoo. 

- Yhdellä potilaallani oli niin iso paise suussaan, että se käsitti lähes puolet hänen suustaan. Toisella potilaallani oli myös paise, joka piti tyhjentää ja kun puhkaisin sen, hänen koko suunsa hyllyi mätää. Se oli kuvottavin kokemus ikinä, hammaslääkäri Stephanie D. kertoo. 

- Eräs potilaani avasi suunsa ensimmäistä kertaa ja jäljellä oli vain muutama musta tynkä, Stephanie D. kertoo. 

- Olen nähnyt 20-vuotisen urani aikana paljon, mutta pahin näkemäni tilanne oli naisella, jonka hampaita piti paikallaan enää vain hammaskivi. Kun poistin töhnän ja hammaskiven, hänen hampaansa vain roikkuivat suussa ja liikkuivat jo hengityksensä voimasta. Yksi aivastus ja hänen etuhampaansa olisivat olleet historiaa, nimettömänä pysyttelevä hammaslääkäri kertoo. 

- Ollessani ensimmäistä kertaa hammashoitajana autoin lääkäriä hampaan paikkaamisessa. Yhtäkkiä huomasin suussa muurahaisen ja ymmärsimme pian, että potilaan parta oli täynnä hyönteisiä.  Jouduimme toden teolla esittämään rauhallisia ammattilaisia, nimettömänä pysyttelevä hoitaja kertoo. 

Lue myös: Oho! 7 asiaa, jotka hammaslääkäri tietää sinusta vain katsomalla suuhusi

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat