Kuva: Fotolia

E-pillereiden yhteys seksuaaliseen halukkuuteen selvitettiin - tiedätkö totuuden?

19.12.2016 17:15 - Senni Loikala

Tutkimukseen osallistui yli 900 parisuhteessa elävää henkilöä.

Ehkäisypillerit eivät vähennä naisen seksuaalista halukkuutta, väitetään tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa. Tutkimus on julkaistu The Journal of Sexual Medicine -lehdessä ja siitä uutisoidaan Science Daily -sivustolla.

Yliopiston tutkijoiden tavoitteena oli selvittää, miten ehkäisypillerit, muut hormonaaliset ehkäisymenetelmät sekä ehkäisymenetelmät, joissa ei ole hormoneja, vaikuttavat naisen seksuaaliseen halukkuuteen.

Tutkimukseen osallistui yli 900 heterosuhteessa olevaa henkilöä. Tutkijoita kiinnosti, miten eri ehkäisymenetelmät vaikuttivat naisten seksuaaliseen halukkuuteen kumppaniensa kanssa, kuin myös silloin, kun suhteen osapuolet olivat erossa toisistaan.

Tulokset

Naisten, jotka käyttivät hormonitonta ehkäisyä, seksuaalinen halukkuus oli voimakkainta heidän yksin ollessaan. Puolestaan naiset, jotka söivät hormonaalisia ehkäisypillereitä, kokivat halukkuutensa olevan voimakkaampaa kumppaninsa seurassa, verrattuna partnerista erossa vietettyyn aikaan.

Tutkijoiden mukaan muutokset seksuaalisessa halukkuudessa eivät silti yleensä johdu ehkäisystä. Sen sijaan he uskovat, että naisten kokonaisvaltainen elämäntilanne vaikuttaa heidän seksuaaliseen halukkuuteensa; ja jos halukkuus on vähentynyt, naiset usein pistävät tämän virheellisesti ehkäisypillereiden syyksi.

- Tuloksemme ovat selvät: Ehkäisypillerit eivät tapa seksihalujasi. Tämä tutkimus auttaa kumoamaan myyttejä ja toivottavasti pääsemään lopulta eroon tästä yhteiskunnassamme vallitsevasta yleisestä käsityksestä, tutkija Kristen Mark selvittää.

Ennen kuin tutkimustuloksia voidaan pitää täysin luotettavina, tarvitaan aiheesta vielä lisää tutkimusta.

Lue myös: Harkitsetko e-pillereiden lopettamista? 10 asiaa, joihin sinun tulee varautua

Lue myös: 21 asiaa, jotka jokaisen naisen olisi pitänyt tietää seksistä jo nuorena - nyt saa nauraa

Lue myös: Saatko hormonaalisesta ehkäisystä sivuoireita? Listasimme muita toimivia ehkäisytapoja

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat