Kuva: Fotolia

Suosikkidrinkin nauttimisella pelottavia sivuvaikutuksia - älä juo montaa illan aikana

23.03.2017 14:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan saatat vaarantaa oman turvallisuutesi, jos juot energiajuomaa sisältäviä alkoholidrinkkejä.

Energiajuomaa ja alkoholia sisältäviä drinkkejä ei välttämättä kannata juoda montaa illan aikana, ellet halua vaarantaa omaa turvallisuuttasi. Suositus perustuu tuoreeseen kanadalaisen yliopiston tekemään tutkimukseen, jossa selvitettiin runsaskofeiinisten alkoholijuomien vaikutuksia käytökseen.

Tutkimuksesta uutisoi The Independent ja se on julkaistu Journal of Studies on Alcohol and Drugs -lehdessä.

Tutkimuksen mukaan energiajuomat naamioivat alkoholin vaikutukset siten, että ihmiset tulevat juoneeksi enemmän ja juhlineeksi pidempään verrattuna siihen, jos he joisivat pelkästään vähäkofeiinisia alkoholijuomia. 

Runsaskofeiiniset alkoholijuomat lisäävät esimerkiksi kaatumisriskiä sekä todennäköisyyttä joutua osalliseksi baaritappeluihin tai jopa riskiä joutua auto-onnettomuuteen illan päätteeksi.

Tutkimuksessa analysoitiin 13:a aiemmin tehtyä tutkimusta. Niistä kymmenessä todistettiin, että energiajuomaa sisältävien alkoholijuomien nauttiminen lisäsi riskiä onnettomuuksiin ja tappeluihin.

Lisäksi energiajuomaa sisältävien alkoholijuomien nauttimisen tiedetään aiheuttavan sydämentykytyksiä, nukkumisongelmia sekä jännittyneisyyttä ja kiihtymistä.

Energiajuomia sisältävien drinkkien haittavaikutuksia on tutkittu myös aiemmin ja niiden vaikutuksia on verrattu jopa kokaiinin käyttöön. Pääset lukemaan lisää puhututtaneesta tutkimuksesta tästä.

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat