Kuva: Fotolia

Treeniongelma, josta vaietaan - vaikuttaa jopa kolmasosaan naisista

27.04.2017 21:15 - Reija Saarinen

Virtsankarkailu on yllättävänkin yleistä myös kesken treenin.

Independentin mukaan on olemassa yksi, hyvin vaiettu treeniongelma, joka koskettaa yllättävänkin monen naisen elämää.

Sivuston mukaan virtsankarkailu treenin ohessa on yllättävänkin yleinen vaiva. Lääkärin mukaan siitä kärsii jopa joka kolmas nainen jossain elämänsä vaiheessa.

- Se on tietenkin huomattavasti yleisempää naisilla, jotka ovat synnyttäneet. Mutta on silti todellinen väärinkäsitys, että jos ei ole lapsia, ei voi kärsiä virtsankarkailusta, lääkäri Jessica Shepherd toteaa.

Tahatonta vuotamista voi tapahtua liikunnan lisäksi myös aivastaessa sekä nauraessa. Myös liikuntasuorite vaikuttaa siihen, miten yleistä virtsan karkaaminen on.

- Se on yleisempää lajeissa, joissa on paljon hyppyjä.

Jos haluaa vähentää karkailua, kannattaa panostaa lantionpohjan lihasten treenaamiseen. Sen lisäksi syvien vatsalihasten tekeminen voi auttaa.

Liian kovalla treenaamisella on myös ikävä kääntöpuolensa. Aiemmin olemme nimittäin uutisoineet siitä, että kova treenaaminen saattaa viedä mieheltä jopa seksihalut. Aiheesta voit lukea lisää täältä.

Mistä sitten tietää treenaavansa liian kovaa? Kokosimme yhteen viisi merkkiä, joista kannattaa ehkä huolestua. Pääset lukemaan ne täältä.

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat