Kuva: Fotolia

Valitse aamupalasi viisaasti - saattaa tehdä sinusta aggressiivisen

14.06.2017 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Aamupallal kannattaa nauttia hiilihydraatteja, mutta ei liikaa.

Jokainen on kuullut sanonnan siitä, että aamupala on päivän tärkein ateria. Näin varmasti onkin, mutta erityistä huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, mitä aamulla suuhunsa laittaa. Valinnat saattavat nimittäin vaikuttaa suuresti persoonaamme.

Tuoreen tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että hiilihydraattipitoinen aamupala saattaa tehdä syöjästään aggressiivisemman ja helposti ärsyyntyvämmän.

Tutkimuksessa kysyttiin 87 osallistujalta heidän aamupalarutiineistaan. Sen jälkeen heidät laitettiin pelaamaan Monopoly-lautapeliä. Kyseisessä pelissähän on kyse kaupankäynnistä. Pelaajat voivat tehdä kiinteistöistä toisilleen tarjouksia, ja kauppa tehdään, jos molemmat hyväksyvät tarjouksen.

Tuloksista kävi ilmi, että he, jotka olivat nauttineet vähärasvaisen aamupalan, jopa 74 prosenttia hyväksyi annetut tarjoukset. Sen sijaan runsaasti hiilihydraatteja nauttineista tarjouksen otti vastaan vain 47 prosenttia. Tutkijat huomasivat myös, että ihmiset, jotka nauttivat aamupalalla vain vähän hiilihydraatteja, olivat anteeksianatavampia.

Tutkijoiden mukaan näyttääkin siltä, että ruokavalinnoilla on vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Pieni hiilihydraattimäärä tekee ihmiselle hyvää, sen sijaan liiallinen hiilihydraattien nauttiminen saattaa aiheuttaa ihmisessä aggressiivisuutta järkeistämisessä.

Tutkijoiden mukaan on kuitenkin selvää, että on tehtävä enemmän tutkimuksia, jotta voidaan varmaksi sano miten ruokavalio ihmisen käyttäytymiseen vaikuttaa.

Lue myös: Testaa helposti, syötkö liikaa hiilihydraatteja!

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat