Kuva: Fotolia

Kärsitkö siitepölyallergiasta? Kokeile nokkosta tai omenaviinietikkaa oireisiin

15.06.2017 16:45 - Katariina Auvinen

Jos nenä kutisee, olo on tukkoinen ja silmät vuotavat, etkä haluaisi käyttää allergiaan lääkkeitä, voit myös koettaa lieventää allergiaa luonnollisesti.

Allergia-aika alkaa olla hiljalleen pahimmillaan, kun heinät kukkivat ja puut levittävät vielä omaa siitepölyään ympäristöön. Tutkimusten mukaan herkistyminen siitepölylle tapahtuu yleensä kouluiässä, kertoo Allergialiitto.

Siitepölyallergian oireet vaihtelevat, mutta henkilö voi oireilla nuhalla, aivastelulla, nenän kutinalla ja saada silmä- tai astmaoireita. Jos lääkkeiden syöminen ei inspiroi, voi allergiaoireita koettaa lieventää myös muutamalla luonnollisella keinolla. Wellnesmama-julkaisu on listannut muutamia hyviksi todettuja vinkkejä. 

Omenaviinietikan on kerrottu auttavan allergiaoireisiin. Sekoita teelusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja juo tätä seosta kolme kertaa päivässä. Tämä huuhtelee ja desinfioi imusuonistoja.

Nenäonteloiden huuhteleminen suolavedellä auttaa tukkoisuuteen. Apuna voi käyttää apteekista saatavaa nenähuuhtelukannua.

Nokkonen on hyvää ruokana, mutta se sisältää antihistamiinia luonnostaan, joten sen käyttäminen allergiaoireisiin voi helpottaa oloa huomattavasti. Sekoita esimerkiksi kuivatuista nokkosen lehdistä sekä mintun ja vadelman lehdistä teetä, jonka päälle kaadat kuumaa vettä ja haudutat. Nokkosta voi syödä myös kapseleina tai vastaavasti käyttää ruuan seassa. 

Ruokavalion muuttamisella on todettu olevan vaikutusta allergiaoireiden voimakkuuteen. Esimerkiksi Allergialiiton sivuilta käy ilmi, että esimerkiksi koivun siitepölylle allergioivat ovat myös usein allergisia muun muassa pähkinöille tai raaoille porkkanoille.

Lue myös: Suomalaistutkija kertoo: Luonnossa oleskelu vähentää lapsen allergiariskiä

Lähde: Astma- ja allergialiitto, Wellnesmama

Kilpailut

Uusimmat