Kuva: Fotolia

Älä vähennä seksin määrää vanhemmalla iällä: Aktiivinen seksielämä tekee sinusta fiksumman

23.06.2017 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tämä pätee etenkin vanhempiin ihmisiin.

Sekin harrastamiseen on löydetty jälleen yksi, erittäin hyvä syy. Tuoreen tutkimuksen mukaan aktiivinen seksielämä nimittäin tekee ihmisestä fiksumman.

Tulosten mukaan tämä näkyy etenkin vanhemmilla ihmisillä, joilla säännöllinen seksielämä näyttää pitävän aivot kaiken kaikkiaan paremmassa kunnossa.

Miten tulokseen päädyttiin?

Tutkimuksessa oli mukana 73 vapaaehtoista. Iältään he olivat 50-83 ikävuoden väliltä. He vastasivat monenlaisiin kysymyksiin, joissa tiedusteltiin muun muassa heidän seksuaalista aktiivisuuttaan.

Tulosten mukaan 37 kertoi harrastavansa seksiä viikoittain. 10 sen sijaan sanoi, ettei seksi ole enää osa elämää.

Aivojen tutkimuksen jälkeen tutkijat huomasivat, että he jotka harrastivat aktiivisesti seksiä, saivat testeistä huomattavasti paremmat pisteet. He onnistuivat muita paremmin niin sanallista tietoa kuin visuaalista silmääkin vaativissa tehtävissä. Muistissa ja tarkkaavaisuudessa ei sen sijaan juurikaan ollut eroja.

Tutkijat eivät ole varmoja siitä, miksi seksuaalinen aktiivisuus vaikuttaa aivoihin. He kuitenkin uskovat, että seksi on liitoksissa neurohormoneihin, jotka lähettävät signaaleja aivoissa eteenpäin.

- Ihmiset eivät halua ajatella, että vanhemmat ihmiset harrastavat seksiä, mutta tätä ajattelua tulisi muuttaa, tutkijat muistuttavat.

Lue myös: Seksi on hyväksi ihollesi - lue 5 syytä

Lue myös: Miten pitkään seksi keskimäärin kestää? Tutkimus selvitti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat