Kuva: Fotolia

Stressi todella aiheuttaa harmaita hiuksia: Lue, mitkä tekijät saavat kuontalosi harmaantumaan

25.06.2017 21:45 - Tiina Svensk

Vaikka jotkut värjäävät hiuksensa tarkoituksella harmaiksi, odottavat toiset harmaantuvaa kuontaloa peläten.

Viime vuonna hiustrendien maailmassa ihastuttiin hopeanharmaisiin kutreihin. Kaikki eivät kuitenkaan haaveila harmaista hiuksista, vaan yrittävät jopa epätoivoisesti piilottaa harmaantuvaa kuontaloaan.

Cosmopolitanin sivuilla kerrottiin, mikä kaikki saattaakaan aiheuttaa hiusten ennenaikaista harmaantumista:

1. Ikääntyminen: Kasvavat ikänumerot ovat yleisin syy siihen, että hiuksetkin alkavat harmaantua. Ihotautilääkäri Anthony Oro esittelee 50-50-50 -säännön harmaantuviin hiuksiin: 50 prosentilla maailman ihmisistä on harmaita hiuksia kuontalosta 50 prosenttia, kun he ovat 50-vuotiaita. Aivan kuten iho, myös hiusten rakenne muuttuu läpi elämän.

2. Etnisyys ja geenit vaikuttavat: Tutkijat ovat saaneet selville, että harmailta hapsilta säästyy yleisimmin afroamerikkalaiset ja aasialaiset. Kaukasian kansa sen sijaan harmaantuu kaikista todennäköisimmin.

3. Stressi todella harmaannuttaa: Stressi itsessään ei värjää koko kuontaloasi harmaaksi, mutta sillä on todistetusti vaikutuksia ihoon ja hiuksiin. Jos kuitenkin menetät hiuksiasi stressin seurauksena, voi hiuksesi kasvaa takaisin harmaina.

4. Elämäntavat helpottavat: Esimerkiksi tupakointi lisää stressireaktioiden vaikutusta hiuksissa ja ihossa. Myös alhainen B12-vitamiinin taso saa hiukset harmaantumaan, eli kasvissyöjien kannattaa panostaa vitamiinilisän nauttimiseen.

Ruuat, jotka ovat ravinteikkaita ja antioksidanttipitoisia auttavat myös hiuksia ikääntymiseltä ja sen tuomilta rasitteilta.

5. Hiukset kasvavat harmaiksi: Yksittäinen hius kasvaa yhdestä vuodesta kolmeen vuotta. Jos siis löydät kuontalosi seasta harmaan hiuksen, se on tehnyt tuloaan jo hyvän aikaa - hiukset eivät nimittäin muuta väriään vaan kasvavat tietyn värisiksi. 

Lue myös: Denim-hiukset ovat uusin trendi - katso inspiroivat kuvat

Lue myös: Uusi hiustrendi leviää: Naiset värjäävät hiuksensa harmaiksi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat