Kuva: Fotolia

Tehosta hiusten kasvua helposti - tehokkaat täsmävinkit koottiin yhteen

26.07.2017 16:45 - Emmi Moilanen

Säännölliset kananmunanaamiot sekä shampoopesun vähentäminen voivat saada hiukset voimaan paremmin ja kasvamaan nopeammin.

Pitkät ja terveet hiukset ovat asia, josta useat vain haaveilevat. Tulemme kuitenkaan harvoin ajatelleeksi, että jo päivittäisillä valinnoilla voimme vaikuttaa hiustemme terveyteen ja kasvunopeuteen.

Lifehack-sivusto selvitti, mitä arkipäiväisiä tapojamme muuttamalla tulemme samalla tehostaneeksi hiusten kasvua.

10 helppoa keinoa nopeuttaa hiusten kasvamista:

1. Hiero päänahkaasi säännöllisesti. Hieronta tehostaa päänahan verenkiertoa ja stimuloi hiustuppien aktiivisuutta, joka puolestaan saa karvan kasvamaan nopeammin.

2. Siisti latvat säännöllisesti kaksihaaraisista. Näin hiuksesi näyttävät koko kasvatusprosessin ajan myös terveemmiltä ja hyvinvoivilta.

3. Kokeile käyttää hoitoainetta useammin kuin shampoota. Liiallinen hiusten peseminen nimittäin pesee pois myös päänahan luonnollista rasvaa, joka saa kutrisi pysymään pehmeinä ja katkeilemattomina pidempään.

Rajoita siis hiusten shampoopesu vain kahteen tai kolmeen kertaan viikossa. Päivittäisen pesun sijaan kokeile huudella hiukset pelkästään vedellä, jonka jälkeen lisää hoitoaine vaikuttamaan latvoihin.

4. Tee hiuksille kananmunanaamio kerran kuukaudessa. Kananmunat nimittäin sisältävät runsaasti hiusten kaipaamia proteiineja, jotka saavat kutrisi voimaan entistä paremmin. Anna kananmunamaskin vaikuttaa noin kahdenkymmenminuutin ajan ja huuhtele huolellisesti.

5. Älä sido hiuksiasi nutturalle liian usein, sillä kyseinen kampaus voi vahingoittaa hiusten rakennetta.

6. Huolehdi riittävästä omega-3-rasvahappojen saannista ruokavaliossasi. Nämä rasvahapot ovat hyväksi hiusjuurille ja ne edistävät myös päänahkasi terveyttä.

7. Syö myös riittävästi proteiinia, sillä proteiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, joka vauhdittaa hiustesi kasvua. Proteiinia saat muun muassa lihasta, kalasta, pavuista ja pähkinöistä.

8. Varmista, että saat riittävästi myös A- ja C-vitamiineja ruokavaliostasi. C-vitamiini pitää hiustesi kosteustasapainoa yllä. Molemmat vitamiinit huolehtivat myös kehon erilaisten kudosten uusiutumisesta ja näin ollen voivat nopeuttaa myös hiusten kasvua.

9. Juo riittävästi vettä, sillä samalla tulet huolehtineeksi hiussolujesi riittävästä kosteustasapainosta. Lifehackin artikkelissa todetaan, että vakava nestehukka hidastaa merkittävästi hiustesi kasvua.

10. Huolehdi, että syöt riittävästi myös biotiinia, joka vahvistaa muun muassa hiuksia ja kynsiäsi. Biotiinia saat esimerkiksi soijapavuista ja voista.

Lue myös: Hilseily loppuu, hiukset tuntuvat paksummilta - shampoosta luopumisella useita hyötyjä

Lue myös: Yleisimmät hiusmokat, jotka saavat hiukset näyttämään ankeilta

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat