Kuva: Fotolia

Yleisimmät hiusmokat, jotka saavat hiukset näyttämään ankeilta

17.05.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Ihmisen päästä lähtee päivittäin noin 50 – 100 hiusta. Mutta vääränlaisella käsittelyllä luku voi olla paljon enemmän.

Hiustenlähtöön vaikuttaa moni asia; muun muassa ikä, stressi ja hormonit. Mutta useimmiten omat hiustenkäsittelytavat johtavat turhaan hiustenlähtöön sekä kuiviin ja katkeileviin hiuksiin. Jos haluat siis pitää hiuksesi terveen ja kauniin näköisinä, muista seuraavat ammattilaisten neuvot:

Jatkeet

Hiuslisäkkeet ja jatkeet lisäävät hiusten painoa, joka aiheuttaa katkeilua ja hiusten irtoamista. Anna siis omien hiusten välillä levätä äläkä käytä lisäkkeitä jatkuvasti.

Hiusten kuivaaminen

Arkisetkin käsittelyt voivat tehdä hiuksille melkoista hallaa, etenkin jos hiuksesi ovat vaalennetut tai vahvasti käsitellyt jo ennestään. Yksi yleinen virhe on kuivata märkiä hiuksia kuivaajalla, samalla harjalla harjaten. Koska hius on elastinen, venyttää sen harjaaminen märkänä sitä, kunnes hius katkeaa ja lämpö tekee lisätuhoa. Kuivaa siis hiukset ensin mahdollisimman hyvin pyyhkeellä ja sen jälkeen kuivattele hiukset kuivaajalla kevyesti ilman harjaa. Asiantuntijoiden mukaan kyseinen keino on myös nopein tapa saada hiukset kuiviksi.

Hiuslenkit

Usein hiuslenkit kuluttavat hiusta melkoisesti, erityisesti venyvät kuminauhamaiset hiuslenkit. Venyvät hiuslenkit katkovat hiusta ja paljon tuhoa tekee myös monen tapa vain vetää hiuslenkit pois hiuksista. Suosi siis hiuslenkkejä, jotka vain liukuvat pois hiuksista äläkä kiristä hiuslenkkejä liian tiukalle.

Lämpökäsittelyt

Jatkuva hiusten käsittelyt suoristusraudoilla ja hiustenkuivaajilla kuluttaa hiusta ja aiheuttaa katkeilua. Muista siis käyttää hiuksia suojaavia aineita ennen käsittelyä. Toinen hyvä vinkki on myös antaa hiusten levätä välillä ilman kuumakäsittelyjä, laita sen sijaan vaikkapa yöksi sormikiharat tai letit, niin saat aamuksi kauniin kampauksen.

Lue myös: Kampaaja keksi täysin uudenlaisen kampauksen - lopputuloksesta povataan trendiä

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat