Kuva: Fotolia

Oletko jo kokeillut 8 tunnin dieettiä? Katso ohjeet julkkisten suosimaan laihdutuskeinoon

11.10.2017 21:31 - Karoliina Kotala

Muun muassa Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin huhutaan suosivan niin sanottua kahdeksan tunnin dieettiä.

Hollywoodissa kohutaan parhaillaan niin kutsutusta kahdeksan tunnin dieetistä, joka tunnetaan paremmin nimellä ”16:8”. Dieetin idea on, että kahdeksan tunnin aikana päivästä saa nauttia ravintoa, mutta loput 16 tuntia on paastottava eli pysyttävä erossa ruoasta. Siten kehon sanotaan menevän rasvanpolttotilaan.

Tarkalleen ateriat nautitaan yleensä aamulla kymmenen tienoilla (aamiainen), lounas kahdentoista aikaan keskipäivällä ja päivällinen kuuden aikaan illalla. Seuraavan kerran ruokaa saa syödä jälleen seuraavana aamuna kymmenen aikaa.

- Kyseinen dieetti voi kuulostaa monelle hurjalta, mutta suurin osa toimii saman mallin mukaan joka päivä. Kun ihminen vaipuu yöunilleen, tapahtuu kehossa paastoamista, joka päättyy aamiaiseen, terveysvalmentaja ja hyvinvointiguru Lee Holmes kertoo.

Myös lääkäri Joseph Mercola liputtaa 16:8-dieetin puolesta, mutta muistuttaa kolmesta tärkeästä säännöstä: 1. Yhdestä päivittäisestä ateriasta pitää luopua. 2. Ilta-naposteluista ja -aterioista pitää luopua ja 3. Kahdeksan tunnin aikana, jolloin on luvallista syödä, pitää malttaa syödä ja juoda normaalisti.

Leen mukaan hyvä keino ottaa 16:8-tyylistä dieettiä käyttöön on yksinkertaisesti pidentää illan viimeisen aterian ja aamiaisen välistä aikaa. Lee muistuttaa, että paastoaminen antaa vatsalle mahdollisuuden parempaan ruoansulatukseen, lepoon ja toipumiseen. Elimistö myös toimii paaston myötä tehokkaammin.

Myöskään kovasta näläntunteesta ei Leen mukaan tarvitse olla huolissaan, sillä kunhan aterioilla nauttii riittävästi ravinteikasta ruokaa, riittävästi proteiinia ja hyviä rasvoja sekä täysjyvätuotteita, ei nälän tunne ehdi iskeä 16 tunnin tauonkaan aikana.

Napostelusta luopuminen voi kuitenkin olla tottumattomalle vaikeaa, mutta noin kahden viikon jälkeen, himo alkaa hellittää ja 16:8 alkaa tuntua luontevalta.

Lue myös: 3 naposteltavaa, joita kannattaa aina pitää lähellä, jos haluat laihtua

Lue myös: Järkyttävä tieto - jo yhden päivän herkuttelulla on negatiivisia vaikutuksia kehoosi

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat