Kuva: Fotolia

Peruukkeja tai matkamuistoja - seitsemän asiaa, jota et tiennyt häpykarvoista

26.10.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Häpykarvojen tarkoituksena on muun muassa vähentää hankauksesta tulevaa kitkaa.

Varsinkin naiset tuntuvat pitävän häpykarvoitusta enemmän haittana kuin hyötynä. Monet ajelevatkin karvat jopa kokonaan pois, mutta Seventeen-julkaisu on listannut seitsemän asiaa, joita harva tietää. 

1. Häpykarvoituksella on tarkoitus
Alapään karvoituksen tarkoitus on suojata herkkää aluetta. Häpykarvat ovatkin yksi tärkeä puolustusmekanismi esimerkiksi likaa ja bakteereita vastaan. 

2. Karvoitus suojaa hankaukselta
Tulipa hankaus sitten seksin harrastamisesta tai esimerkiksi tiukoista vaatteista, karvoitus toimii välissä pehmeänä tyynynä. Hankaus saattaa helposti rikkoa ihon, jonka seurauksena tulehdusriski kasvaa. 

3. Karvojen poistamisesta aiheutuu entistä enemmän ongelmia
Gynekologit näkevät vastaanotollaan yhä useammin ihmisiä, joille karvanpoisto on aiheuttanut ongelmia alapäähän. Vaarana ovat esimerkiksi haavat, paiseet tai sisäänkasvaneet karvat sekä tulehtuneet karvatupet.

4. 1800-luvulla jotkut naiset käyttivät alapäässään peruukkia
Tarkoituksena oli estää muun muassa loisten tarttuminen alapäähän. Sen vuoksi toiset naisista ajelivat kokonaan alapäänsä karvoituksen ja korvasivat sen peruukilla. 

5. Ihmiset, jotka vastaanottavat suuseksiä, ajelevat usein karvoituksen
On tutkittu, että ihmiset jotka niin antavat kuin vastaanottavat suuseksiä, ajelevat myös häpykarvoituksensa pois. 

6. Poista häpykarvat vahalla juuri kuukautisten jälkeen
Alapää on herkempi ennen ja kuukautisten aikana, joten vahaaminen ei ole tällöin hyvä idea. Vahaaminen kirpaisee aina, mutta vähiten juuri kuukautisten loppumisen jälkeen. 

7. Ihmiset keräsivät häpykarvoja matkamuistoiksi
1700- sekä 1800-luvulla ihmiset keräsivät häpykarvoja eräänlaisiksi matkamuistoiksi rakastajiltaan. Jotkut miehet jopa pitivät hatussaan nykyisen kumppaninsa karvatupsua ikään kuin voitonmerkkinään. 

Lue myös: Nyt laitetaan puskat kuntoon! Naisille luotu häpykarvaöljy lupaa pehmeät pörröt

Lähde: Seventeen

Kilpailut

Uusimmat