Kuva: Fotolia

Venyttääkö seksi naisen sukuelimiä ja kuinka leveä on keskivertovagina? 3 yllättävää faktaa

09.11.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Naisen sukuelimet ovat toisinaan naisille itselleenkin mysteeri, joihin liittyy monta kysymystä ja erikoistakin uskomusta.

Women’s Health Magazine -sivusto listasi kolme hyvin yleistä kysymystä, jotka askarruttavat useita naisia. Kysymykset liittyivät ennen kaikkea vaginaan ja sen kokoon. Enne kaikkea monen naisen huoli onkin, ovatko omat sukuelimet niin sanotusti ”normaalit”. Alla kolme kysymystä liittyen vaginaan ja asiantuntijoiden vastaukset:

Onko joillakin vain löysempi vagina kuin toisilla?

Gynekologi Lauren Streicherin mukaan joillakin naisilla tosiaan on luonnostaan löysempi vagina ja toisilla taas tiukempi. Tämä on kuitenkin täysin normaalia ja eri ihmisillä ruumiinosat vain ovat eri kokoisia. Vaikka vagina olisi leveämpi, ei se silti vaikuta esimerkiksi kuukautisvuodon määrään tai esimerkiksi tamponin pysymiseen paikallaan.

Kuinka leveä on keskivertovagina?

Terveysasiantuntija Jennifer Widerin mukaan keskivertovagina on kooltaan 2-3,5 senttimetriä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyse on vain keskiarvosta ja tuon leveyden ulkopuolelle menevätkin mitat ovat normaaleja.

Leventääkö seksi vaginaa?

Ensimmäisen yhdynnän jälkeen vaginan koko todella hiukan muuttuu jo siitäkin syystä, että immenkalvo yleensä rikkoutuu. Vagina kuitenkin mukautuu esimerkiksi eri kokoiset sukuelimet omaavien kumppaneiden mukaan ja palautuu yleensä tiettyyn mittaansa. Toisin sanoen seksi ei juurikaan vaikuta vaginan kokoon. Jos olet huolissasi vaginasi löysyydestä, voit aloittaa lantionpohjanlihasten harjoitukset, jotka tiukentavat myös emättimen alueen lihaksistoa.

Lue myös: 6 huolestuttavaa syytä, miksi olet jatkuvasti väsynyt - hakeudu hoitoon ajoissa

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat