Kuva: Fotolia

Ikävuodet vaikuttavat hiusten kuntoon paljon - lue miten

22.12.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Parikymppisenä kannattaa vähentää muotoilutuotteita, jotta hiukset voisivat paremmin tulevaisuudessa.

Kuten myös iho ja keho, niin myös hiukset muuttuvat iän karttuessa. Women´s Health -julkaisu listasi muutokset, joita hiukset kokevat ihmisen eri vuosikymmenillä. 

Kaksikymmentä 

Kaksikymppisenä hiusten kunto muuttuu erityisesti hormonitoiminnan myötä. Myös muotoilutuotteet ja lämpöraudat, joita käytät, heikentävät hiustesi kuntoa. Tämä voi johtaa siihen, että hiuksesi ovat jatkuvasti kuivat. Asiantuntijoiden mukaan pienillä asioilla voidaan vaikuttaa siihen, että hiuksesi voivat hyvin vuosienkin päästä. Käytä siis mahdollisimman vähän muotoilutuotteita, jotta hiuksesi eivät ohenisi. 

Kolmekymmentä 

Jos olet ikinä kuullut sanontaa, jonka mukaan hiukset uusiutuvat kokonaan seitsemän vuoden välein, tämä pitää paikkansa. Valitettavasti kolmekymppisenä hiusten kasvu alkaa hidastua ja hiukset ohenevat. Tämä on vuosikymmen, jolloin huomaat myös hiuksissasi harmaantumista. Vaikka harmaiden hiusten ilmaantuminen vaihtelee ihmisestä riippuen, suurin osa saa niitä juuri tällä vuosikymmenellä. 

Asiantuntijat suosittelevat esimerkiksi biotiinilisää. 

(kuva: Fotolia)

Neljäkymmentä

Tulevat vaihdevuodet alkavat vaikuttaa myös hiusten kuntoon. Hormonitoiminnan muuttuessa, myös hiukset muuttuvat. Hiukset ohentuvat ja niitä saattaa tippua tukkoina. Hiusten ohentumiseen voi kuitenkin vaikuttaa hyvällä ruokavaliolla ja vitamiineilla. 

Jos hiustenlähtö alkaa haitata elämää, kannattaa käydä lääkärin pakeilla. 

Lue myös: Naisella todettiin kaljuuntumista aiheuttava häiriö - nyt hiukset hämmästyttävät pituudellaan

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat