Kuva: Pixabay

Ovatko hiuksesi muuttuneet yllättäen ohuemmiksi? 4 mahdollista aiheuttajaa

17.01.2018 21:45 - Senja Rapila

Hiusten oheneminen ei ole mukavaa, mutta sille löytyy useita syitä.

Voit lukea Women's Health -sivuston listaamat syyt hiusten ohenemiseen alapuolelta.

1. Olet kokenut trauman

Trauma voi olla fyysistä tai henkistä. Olipa se kumpaa tahansa, voi se laittaa terveytesi - ja hiustesi - hyvinvoinnin koetukselle.

Voit kokea myös jossain tapauksessa "shokkihiustenmenetyksen", joka tunnetaan myös  nimellä telogen effluvium. Jos kyseessä on edellä mainittu, hiustesi tila normalisoituu todennäköisesti puolen vuoden sisällä itsekseen.

Muista pitää huolta terveydestäsi syömällä oikein ja terveellisesti, ja syödä vitamiineja.

2. Hiuksesi ovat joutuneet liialle koetukselle

Vaalennatko hiuksiasi? Käytätkö paljon suoristusrautaa ja muita muotoiluvälineitä? Värjäätkö hiuksiasi? Tämä kaikki voi vain yksinkertaisesti olla liikaa hiuksillesi, joka voi aiheuttaa hiusten ohenemista. 

Myös se, jos stressaantuessasi pyörittelet hiuksiasi sormiesi ympärillä, voi se aiheuttaa hiusten katkeilua ja ohenemista. Vältä myös liian kireitä poninhäntiä tai nutturoita, jos haluat välttyä katkeilevilta hiuksilta.

3. Kyse on jostain hormonaalisesta tai lääketieteellisestä

Yhtäkkiä ohenevat hiukset voivat olla merkki muun muassa anemiasta, hormonaalisista tapahtumista (raskaus tai kilpirauhasen vajaatoiminta).

Mikäli kyse on kilpirauhasen vajaatoiminnasta, huomaat myös muutoksia energiatasoissasi ja painossasi, sekä ihon kuivuutta.

Hormonaaliset muutokset aiheuttavat yleensä aknea, kasvojen alueen karvojen vähenemistä (kuten kulmakarvojen) ja muutoksia kuukautisissa.

4. Se on perinnöllistä

Jos äidilläsi tai isälläsi on ollut aina ohuet tai ohenevat hiukset, ja huomaat omien hiustesi ohenevan jo nuorena, voi kyse olla androgeneettisestä hiustenlähdöstä. Ensimmäinen merkki tämänkaltaisesta hiustenlähdöstä naisilla on se, että poninhäntä muuttuu jatkuvasti ohuemmaksi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Miksi päänahka kutisee armottomasti? Syyt, joita et välttämättä olisi arvannut

Lue myös: Taltuta stressi suklaameditaation avulla - kokeile jo tänään

Lue myös: Painon putoamista voi tehostaa helpolla arjen muutoksella - kuuluuko jo sinun tapoihisi?

Kilpailut

Uusimmat