Kuva: Shutterstock

Keventäjän herkut: 6 hedelmää, jotka sisältävät vähiten kaloreita

22.01.2018 21:45 - Karoliina Kotala

Hedelmät ovat mainio makean korvike, mutta niiden kaloripitoisuuksissa on runsaasti eroja.

Tammikuussa monen tavoitteena on suosia terveellisempiä elintapoja ja jotkut haluavat myös karistaa ylimääräisiä joulukiloja. Women’s Health Magazine listasi kevyimmät hedelmät, joissa on alhaisin kaloripitoisuus.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kaloripitoisuus ei ole ainoa asia, johon hedelmissä kannattaa kiinnittää huomiota. On myös hyvä suosia kuitupitoisia hedelmiä, jotka pitävät hyvin kylläisinä.

Persikka

Keskikokoinen persikka sisältää noin 58 kilokaloria ja on mainio lisä vaikkapa salaattiin. Se myös sisältää A- ja C-vitamiinia sekä runsaasti kuituja.

Greippi

Greippi sisältää noin 52 kilokaloria ja on suosittu aamiaiseväs, sisältäen runsaasti C-vitamiinia sekä kaksi grammaa kuitua.

Cantaloupemeloni

Reilun kokoinen pala sisältää noin 53 kilokaloria ja A- sekä C-vitamiinin lisäksi cantaloupe vahvistaa vastustuskykyä.

Vesimeloni

Vesimelonipala sisältää noin 37 kilokaloria ja on 92 prosenttisesti vettä. Lisäksi vesimeloni on kuitupitoinen ja sisältää hyödyllisiä antioksidantteja.

Papaija

Reilu pala sisältää noin 62 kilokaloria ja papaija onkin kuitupitoinen ja erittäin C-vitamiinipitoinen eväs. Lisäksi se edistää ruoansulatusta ja sisältää kalsiumia, rautaa ja fosforia.

Aprikoosi

Aprikoosi sisältää noin 59 kilokaloria. Lisäksi erittäin mehukas herkku sisältää runsaasti C- ja A-vitamiinia.

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat