Kuva: Shutterstock

Neljä yksinkertaista vinkkiä ihon ikääntymisen ehkäisemiseksi - ota käyttöön heti tänään

05.06.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Monet esimerkiksi muistavat levittää aurinkosuojaa kasvojensa iholle, mutta unohtavat huulet.

Ikääntyminen on väistämätöntä, mutta sitä voi ehkäistä yksinkertaisilla vinkeillä, ainakin The Sun -julkaisun haastattelemien asiantuntijoiden mukaan. Monet esimerkiksi unohtavat suojata huulensa aurinkosuojalla, mutta muistavat kasvojen ihon. 

Huulet 
Erityisesti kesällä aurinkosuojan käyttäminen kasvoilla on enemmän kuin suotavaa. Monet kuitenkin unohtavat, että huulet tarvitsevat aivan yhtä paljon aurinkosuojaa kuin kasvojen iho. 

- Aurinko voi aiheuttaa huulille pysyviä vaurioita ryppyjen ja läiskien muodossa, kertoo julkkistenkin suosima maskeeraaja, Francesca Neill.

Veden laatu 
Suomessa vesijohtovettä on tituleerattu maailman parhaaksi vedeksi. Veden kovuus kuitenkin vaikuttaa myös siihen, miten ihosi reagoi siihen. Pääasiallisesti Suomessa vesijohtovesi on pehmeää, joten ihollesi riittää pieni kosteutus. Sen sijaan, jos menet ulkomaille, voit huomata esimerkiksi ihosi kuivuvan helpommin. Veden sisältämät mineraalit vaikuttavat paljon ihosi kuntoon, joten varaa ulkomaille kunnon kosteusvoidetta mukaan. 

Tyyny
Aivan liian harva pesee ja vaihtaa tyynynsä suositellun ajan sisällä. Tyyny kerää bakteereja itseensä tyynyliinoista huolimatta, joten ei ole ihme, että pöpöt kulkeutuvat myös iholle helpommin. Tyyny tulisi suositusten mukaan vaihtaa uuteen vuoden välein. 

Myös tyynyliinaan kannattaa kiinnittää huomiota. Kaikista hellin vaihtoehto iholle on silkkiset tyynyliinat. Ne eivät aiheuta kitkaa ja venytä ihoa yön aikana. 

Ikkunat 
Istuessasi työhuoneessa, on varmasti ihanaa olla ikkunan lähellä, mutta se voi aiheuttaa myös ikääntymisen merkkejä. 

- Ikkunalasissa on monesti hyvät suojat UV-säteilyä vastaan, mutta lasin läpi voi silti päästä esimerkiksi UVA-säteilyä, joka tunkeutuu syvemmälle ihokudokseen aiheuttaen siellä vaurioita pitkällä aikavälillä, kertoo Julia Sevi

Välillä on siis hyvä syy vetää kaihtimet kiinni. 

Lue myös: Tietyt kauneusrutiinit tekevät hallaa kasvoillesi - lue lista

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat