Kuva: Shutterstock

Kolmekymppisen iholla näkyvät ensimmäiset ikääntymisen merkit - lue, mitä kannattaa ottaa huomioon

26.06.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Ihonhoitorutiinit kannattaa muuttaa viimeistään kolmekymppisenä.

Totuus on, että kolmekymppisenä kasvojen iho alkaa paljastamaan sen, millaista elämää olet viettänyt viimeiset kymmenen vuotta. Hiljalleen kasvoissa oleva "lapsenpyöreys" häviää ja piirteet tulevat selkeämmin esiin. Se tarkoittaa myös sitä, että kasvojen iho voi näyttää roikkuvammalta. 

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa uudistaa ihonhoitorutiinit, neuvoo Women´s Health -julkaisu. 

Retinolia sisältävä voide 

Retinoli on A-vitamiinin alkoholimuoto ja sitä käytetään paljon kosmetiikassa juuri ehkäisemään ihon vanhenemista. Julkaisun mukaan kolmekymppisen kannattaa ostaa itselleen seerumi, joka sisältää retinolia, koska se stimuloi kollageenin tuotantoa. Kollageenin tuottaminen vähenee iän myötä ja vähentää kimmoisuutta. 

Hellävarainen puhdistusaine 

Kolmekymppisen iho tarvitsee hellää hoitoa, koska tujummat puhdistusaineet voivat aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä iholle. Tämä johtuu ihonhoidon asiantuntijan mukaan siitä, että vanhemmiten iho alkaa ohentua ja reagoi herkemmin ulkopuolisiin ärsytyksiin. 

Päivittäinen kosteuttaminen 

Kosteutus näyttelee entistä suurempaa roolia mitä vanhemmaksi tulet. Jos et ole ottanut päivittäiseksi ihonhoitorutiiniksi kosteusvoidetta, nyt on vihdoin se aika. Lisäksi sinun tulisi varmistaa, että kosteusvoiteesi sisältäisi aurinkosuojan. 

Vaikka kasvoissa näkyvätkin ikääntymisen merkit monen mielestä helpoiten, älä unohda myöskään vartalosi kosteuttamista. Kimmoisuus vähenee joka paikasta, joten hyvä perusvoide iholle on loistava lisä. 

Lue myös: Älä kokeile kotona! Kolme netissä levinnyttä kauneuskikkaa, jotka tekevät ihollesi hallaa

Lähde: Women´s Health 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat