Kuva: Shutterstock

Fitness-lehti julkaisi kuvan kahdesta pienestä tytöstä ja somekansa älähti: "Hävetkää"

03.05.2019 10:15 - Milena Raappana

Asiantuntijan mukaan pienten lasten ei pitäisi tehdä kuvan muaisia urheilumuotoja.

Fitness-lehti Shape on saanut roppakaupalla lokaa niskaansa yhdestä tietystä Instagram-kuvastaan. Kuvassa kaksi noin 4-5-vuotiasta tyttöä treenaavat urheilurintaliiveissä ja juoksuhousuissa. Toinen soutaa soutulaitteella ja toinen näyttäisi joko odottavan tai valmistautuvan tekemään liikkeitä kehonpainolla.

Närkästystä on herättänyt sekä tyttöjen ikä että heidän vaatetuksensa. Noin viikko sitten Instagramiin päivitettyä kuvaa on kommentoitu kipakkaan sävyyn.

"Tämä saa minut tuntemaan oloni epämukavaksi. He ovat aivan liian nuoria."

"Ainoa liikunta, mitä heidän pitäisi tehdä, on hyppiminen ja juokseminen puistossa. He ovat aivan liian nuoria käymään kuntosalilla. Minua häiritsee viesti, jonka kuvallanne välitätte. Hävetkää."

"Lapsia ei pitäisi esittää tällä tavalla. Tämän tyylisen markkinoinnin näkevät lapset, jotka voivat saada syömishäiriön ja epäterveellisen asenteen liikuntaa kohtaan.

"Neljävuotiaat urheilurintaliiveissä ja kuntosalilla. Tämä on väärin."

"Pienten tyttöjen laittaminen tällaisiin vaatteisiin on heidän seksualisoimista."

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkäri Sarah Jarvis kertoi The Sunin Fabulous-julkaisulle, että lasten kannustaminen liikkumiseen on tietysti aina hyvä asia, mutta kuntosalilla käynti ei ole siihen oikea keino.

- Pienten lasten pitäisi treenata kaikkia lihaksiaan juosten, uiden ja pallopelejä pelaten. Lapset helposti käyttävät kuntosalilaitteita väärin, sillä heidän koordinaationsa on huonompi. Laitteet ovat heille usein myös väärän kokoisia, sillä ne on tehty aikuisille, Jarvis sanoo.

Hän muistuttaa myös, että vääränlainen ajattelutapa kauniista kehosta ja hyväksynnästä vain sen kautta voi johtaa myös ongelmiin kehonkuvan ja mielenterveyden kanssa. Hän ei suosittele kenenkään esiteini-ikäisen tai sitä nuoremman käyttävän kuntosalilaitteita ja kuntosalille mennessä täytyy mukana olla pätevä valmentaja tai ohjeistaja.

Lue myös: Nicolan muodonmuutos "luurangosta" kehonrakentajaksi hämmästyttää - katso paljon puhuvat kuvat

Lue myös: Jumalaisen upea fitness-kaunotar sai kaikki puolelleen kuvilla omista kehonsa "virheistä" - katso

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat