Kuva: Emmi Moilanen

Yksi teholiike, jolla saa kovan treenin aikaan myös kotona - suomalainen personal trainer vinkkaa

23.08.2019 20:15 - Milena Raappana

Yhden teholiikkeen treeniin ei mene kuin 20 minuuttia aikaa eikä siihen tarvita mitään välineitä.

Monia eri liikkeitä, hikoilua kuntosalilla tuntikaupalla tai pururadan kiertämistä niin kauan, että silmät ovat solmussa. Joskus monimutkaisten treenien tilalle kaipaa jotain todella simppeliä, jonka voi toteuttaa kotioloissa. 

Hyvinvointivalmentaja, personal trainer ja juuri julkaistun Sinä pystyt -motivaatiokirjan kirjoittaja Nanna Karalahdella on tähän tilanteeseen sopiva yhden liikkeen jumppa, johon ei tarvita kuntosalia tai välineitä. 

- Burpee on yleisliike, jolla tulee vahvasti koko keho treenattua. Siinä tulee liikkuvuutta, räjähtävyyttä, jalkoja, keski- ja yläkroppaa käytettyä, Karalahti kuvailee Voice.fi:n haastattelussa. 

Karalahden Hero-nettivalmennuksessa esimerkiksi on 20 minuutin burpee-treeni, jonka voi helposti toteuttaa kotioloissa. Treenissä jokaisella alkavalla minuutilla tehdään kuudesta kymmeneen burpee-liikettä ja loppuaika levätään. 

- Riippuu vähän omasta kuntotasosta, mutta tekee minimissään kuusi burpeeta minuutin aikana, vaikka siihen menee noin 35 sekuntia ja loppuminuutin huilaa. Sitten taas aloittaa uudestaan. Kuusi kertaa kaksikymmentä burpeeta, niin kyllä siinä saa aikaiseksi hyvän treenin, johon kaikki pystyvät. 

Edistyneempi liikkuja voi tavoitella kymmentä burpee-liikettä minuutissa. Burpeeta voi myös varioida oman kuntotason mukaan. Katso alta videot liikkeen eri versioista ja kokeile Karalahden nopeaa tehotreeniä kotona. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Nanna Karalahti kertoo yleisen virheen, jonka moni tekee pepputreenissä - oletko sinä sortunut?

Kilpailut

Uusimmat