Kuva: Emmi Moilanen

Nanna Karalahti kertoo yleisen virheen, jonka moni tekee pepputreenissä - oletko sinä sortunut?

22.08.2019 14:15 - Milena Raappana

Nanna Karalahti neuvoo, miten pepputreenistä saa kaiken hyödyn irti.

Monen haave on saada hieman pyöreyttä takapuoleen ja erilaisia pepputreenivideoita on sosiaalinen media pullollaan. Hyvinvointivalmentaja, personal trainer ja juuri julkaistun Sinä pystyt -motivaatikirjan kirjoittanut Nanna Karalahti kertoo Voice.fi:n haastattelussa yleisestä virheestä, jonka moni tekee pepputreenin yhteydessä. 

- Pepputreeniliikkeet ovat yleensä sellaisia, että ne eivät ole pelkästään pakaralle. Siinä on aika paljon reidetkin töissä. Jos hermotus onkin pakaran sijasta reidessä, treeniä ei saada tuntumaan pakaralihaksissa. Monella on aivan kuolleet pakarat eikä pepputreeni hyödytä, jos lihakset eivät ole hereillä, Karalahti kuvailee. 

Hän vinkkaa, että ennen treenin aloittamista jokaisen pitäisi tehdä yksinkertaisia pakaraa aktivoivia liikkeitä. Niillä saadaan kunnon tuntuma ja rutistus lihakseen, jotta pakaralihakset heräävät. 

Karalahden mukaan yksi hyvä peppua aktivoiva liike alkaa ylhäältä seisten ja toinen jalka suorana taaksepäin. Tämän jälkeen pakaralihasta käyttäen takanapäin olevaa jalkaa käännettään todella pienesti ulkokierteeseen. Myös lantionnostot ovat hyvä tapa saada peppu hereille ennen kunnon treenin aloittamista. 

Lue myös: Nanna Karalahti julkaisi bikinikuvansa - otoksen taustalla sympatiaa herättävä tarina

Lue myös: Nanna Karalahti julkaisi suloisen perhekuvan Instagramissa - "Olen kiitollinen"

Kilpailut

Uusimmat