Kuva: Shutterstock

Onko karpalomehusta apua virtsatietulehdukseen? Vastaus yllättää

05.10.2019 19:15 - Karoliina Kotala

Virtsatietulehdukseen liittyy useita myyttejä, yksi koskien karpalomehun käyttöä.

Monelle naiselle virtsatietulehduksen oireet ovat tutut eikä kyseistä vaivaa kukaan toivo itselleen. Monion hakee antibioottikuurin ohella apua karpalomehusta, mutta lääkäri Deepak A Kapoor ei ole aivan vakuuttunut. Hänen mukaansa karpalomehun taika liittyy siihen, että karpalomehu vaikuttaa virtsan ph-arvoon ja tekee siten virtsateistä vähemmän houkuttelevan alustan bakteereille. Laajamittaisessa tutkimuksessa on kuitenkin todettu, ettei karpalomehu lopulta vaikuttanut virtsatietulehduksen kestoon.

- Pysy mieluummin tavallisessa vedessä. Se huuhtelee rakosta virtsaa ilman turhia sokereita tai lisäaineita, Kapoor neuvoo.

Jopa 80 prosenttia naisten virtsatietulehduksista syntyy vuorokauden sisällä seksin harrastamisesta. Virtsalla käynti ennen seksin harrastamista ei kuitenkaan ehkäise virtsatietulehduksen saamista. Lääkärit kuitenkin suosittelevat käymään pissalla seksin harrastamisen jälkeen. Myöskään seksiasennolla ei ole vaikutusta siihen saako virtsatietulehduksen, mutta jos harrastaa sekä anaali- että vaginaseksiä, kannattaa olla tarkka, ettei peräsuolen bakteereja pääsee vaginaan.

Lähde: Glamour

Lue myös: Heräätkö yöllä pissahätään? Mitä useamman kerran, sitä enemmän tutkijat varoittavat

Kilpailut

Uusimmat