Kuva: Shutterstock

Onko vatsalihastreenin kestolla merkitystä?

11.10.2020 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vaikka moni usein toisin ajatteleekin, treenin kesto ei välttämättä kerro sen tehokkuudesta.

Monella on tapana ajatella, että treenin on kestettävä vähintään tunnin, että se on jollain tavalla tehokasta. On kuitenkin selvää, että itse kestolla ei välttämättä ole mitään tekemistä tehokkuuden kanssa. Tehokkaan ja kehittävän treenin voi nimittäin saada aikaan myös huomattavasti lyhyemmässä ajassa.

Esimerkiksi vatsalihaksia ei tarvitse treenata puolta tuntia saadakseen tarpeeksi tehokkaan treenin. Viiden minuutin treeni riittää, kunhan liikkeet tekee oikein ja tehokkaasti. Myös monipuolisuus on vatsatreenissä valttia.

On harhaluulo, että pelkät lankut ja rutistukset vahvistavat keskivartalon lihaksia. Todellisuudessa moni muukin liike tekee sen. Esimerkiksi maastaveto sekä lantionnosto ovat liikkeitä, joissa myös vatsalihakset joutuvat töihin. Tämän vuoksi kannattaakin keskittyä treeniliikkeisiin, jotka kohdistuvat jalkojen ja käsien suuriin lihasryhmiin. Se parantaa kokonaisvoimaa ja auttaa samalla pitämään keskivartalon kunnossa. 

Pienen vatsatreenin lisääminen treenin loppuun on kuitenkin ihan hyvä asia. Silloinkin kannattaa kuitenkin tehdä liikkeitä monipuolisesti. Lankkujen ja rutistusten lisäksi hyviä liikkeitä ovat esimerkiksi lintu-koira-liike, jossa ollaan kontallaan ja ojennetaan vuorotellen vastakkaista kättä ja jalkaa. Myös Venäläinen kierto eli liike, jossa istutaan pienessä takakenossa ja käännellään kehoa puolelta toiselle on loistava. 

Vatsatreenin kestosta ei siis kannata kantaa huolta. Pääasia on, että treeni on monipuolista. Näin koko keho kiittää. 

Lue myös: Tehotreeni, johon tarvitset vain yhden painon - kiinteyttää koko kehoa

Lue myös: Eikö lenkkeily innosta? Ota testiin tehokas treeni, jolla saat hien pintaan ulkona ilman juoksua

Lue myös: Yksi teholiike antaa kyytiä pepun ja jalkojen lihaksille - oletko jo kokeillut haastavampaa versiota?

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat