Kuva: Shutterstock

Miksi hiuslaatu on muuttunut hauraammaksi? 5 arkista syytä, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta

16.02.2021 10:15 - Emmi Moilanen

Hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ravintoaineita ovat muun muassa proteiinit, rasvahapot ja C-vitamiini.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin helposta testistä, joka paljastaa heti, ovatko hiuksesi vaurioituneet. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Hiusten vaurioituminen ilmenee usein muutoksina hiuslaadussa ja kutrit voivat esimerkiksi katkeilla normaalia enemmän. Hiuslaadun muutoksiin löytyy useita, arkipäiväisiäkin syitä, joista Pure Wow -sivusto otti asiantuntijoiden avulla selvää.

Jos kutrit tuntuvat huomattavasti huonokuntoisemmilta kuin aiemmin, voisiko syyllinen löytyä jostakin alla olevasta seikasta?

Hormonaaliset muutokset

- Raskaus ja hormonaaliset muutokset ovat suorassa yhteydessä. Hiuksista tulee raskauden aikana usein paksummat, johtuen kohonneesta estrogeenin määrästä. Kutrit tuntuvat tuuheammilta ja paksummilta, julkkiskampaaja David Lopez kertoo.

- Osa kokee raskauden jälkeen hiustenlähtöä, hiuslaadun kuivaksi muuttumista ja kutrien yleistä latistumista. Tällaiset muutokset voivat liittyä myös esimerkiksi kilpirauhasongelmiin tai vaihdevuosiin.

Liiallinen kuumakäsittely

- Jos hiuslaatu on muuttunut taipuisasta suoraksi, kuumakäsittely voi olla syyllinen. Lämpö rikkoo hiuksen suojaavia kerroksia, joka puolestaan altistaa vaurioitumiselle. Muotoiluvälineiden lämpötilaa olisikin hyvä säätää aina oman hiuslaadun mukaan, Lopez muistuttaa.

Muutokset ruokavaliossa

- Ruokavalio voi myös vaikuttaa hiuslaatuusi. Jos et saa riittävästi ravintoaineita, jotka huolehtivat myös päänahan ja hiusten terveydestä, saatat huomata muutoksia hiuslaadussa, Lopez selittää.

Hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ravintoaineita ovat muun muassa proteiinit, rasvahapot ja C-vitamiini.

- Terveellisestä ruokavaliosta kiinni pitäminen antaa kutreille terveen pohjan kasvaa, kampaaja Irinel De Leon huomauttaa.

Värikäsittelyt

Lopez muistuttaa, että myös hiusten runsas värjääminen ja erityisesti vaalentaminen voivat jättää jälkensä hiuslaatuun.

- Jos vaalennat paljon tai teet kaksi värikäsittelyä peräkkäin, hiuksen pinta ei enää ehkä tunnu niin silkkiseltä kuin aiemmin.

Ikääntyminen

- Aivan kuten iho kasvoissa ja muualla vartalossa, myös päänahka kokee muutoksia. Ajan kuluessa karvatupet rasittuvat ja voivat kutistua, joka puolestaan hidastaa hiusten kasvua, De Leon kertoo iän tuomista muutoksista.

Lue myös: Ovatko hiuksesi vaurioituneet? Helppo testi paljastaa heti

Lue myös: Täydellisen huoleton ja ilmava kampaus hetkessä - kolme vinkkiä, joilla teet sen kuin kampaaja

Lue myös: Herätä asusi eloon hiuskoristeiden avulla - kuusi inspiroivaa asustetta

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat