Kuva: Shutterstock

Ovatko hiuksesi vaurioituneet? Helppo testi paljastaa heti

22.03.2020 12:15 - Emmi Moilanen

Kuivia ja vaurioituneita kutreja hellii syväkosteuttava hoitoaine.

Vaurioituneita hiuksia tulisi hoitaa hellästi ja oikeanlaisilla tuotteilla. Aina kutrien kunto ei kuitenkaan näy päälle päin, etenkin, jos olet juuri värjännyt tai muotoillut hiuksesi. Kutrien kuntoa voi kuitenkin selvittää helpolla ja nopealla niksillä.

Hiusstylisti Devin Toth vinkkaa Popsugarille helposta ”latvatestistä.”

- Helpoin tapa selvittää kutrien kuntoa on painaa pieni osa hiuksia peukalon ja etusormen väliin. Liu’uta hellästi juuresta kohti latvaa, Toth aloittaa.

- Älä käytä mitään kuumia muotoiluvälinteitä ennen tätä, sillä niksi toimii vain laittamattomiin, kuiviin hiuksiin. Jos latva tuntuu epätasaiselta, se on voinut vaurioitua. Jos latva tuntuu sileältä ja silkkiseltä, se on kunnossa. Tämä on perustesti, hän jatkaa.

Kuivat latvat tarkoittavat usein myös sitä, että kutrisi janoavat kosteutta. Tothin mukaan on olemassa myös toinen niksi, jonka avulla voit selvittää hiustesi todellista kuntoa.

- Jos haluat selvittää vaurioitumista, kokeile, onko hiusten tekstuuri erilainen latvoissa sekä lähellä kasvojasi kuin juuressa, Toth vinkkaa.

Liu’uta sormesi hiusten läpi kevyesti juuresta latvaan, ja kiinnitä tarkempaa huomiota siihen, miltä kutrit eri osioissa tuntuvat. Myös tämä kertoo totuuden parhaiten silloin, kun hiusten värjäämisestä, leikkaamisesta ja muotoilusta on kulunut jo tovi.

Jos havaitset hiustesi kunnon huonontuneet, Toth muistuttaa, että kutrien helliminen kerran viikossa syväkosteuttavalla hoitoaineella on tarpeen.

Lue myös: ”Käänteinen värjäys” tuo trendikkään lisän luonnollisen sävyisiin hiuksiin - kokeilisitko itse?

Lue myös: ”Muotoile vain puhtaita hiuksia” – Niksit, joiden avulla ehkäiset tehokkaasti kaksihaaraisia

Lue myös: Kim Kardashianin kampaus jakoi someväen mielipiteet voimakkaasti kahtia: 'Ota nuo pois, jooko?'

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat