Käännä erilaisuus voitoksi – 7 ”pikkuvikaa”, jotka tekevät sinusta ihmeellisen

02.03.2015 13:45 - Eeva Rajala

Elämme maailmassa, joka tulee koko ajan suvaitsevaisemmaksi, mutta samalla ihmiset saattavat olla hyvinkin ankaria ja tuomitsevia omaa itseään kohtaan.

Jokaisessa meissä on jonkinlaisia pikkuvikoja: Yksi kertoo koko ajan pieniä, valkoisia valheita, toinen on aivan hirvittävä laulaja ja kolmas on toivoton romantikko. Toiset meistä haluavat olla täydellisiä toisten ihmisten silmissä, mutta myös katsoessaan peiliin. 

Toisinaan on tärkeää muista oikea näkökulma. Ohessa seitsemän pikkuvikaa, jotka itse asiassa tekevät sinusta entistäkin viehättävämmän. Todellisuudessa nämä asiat ovat sinun salaisia ja arvokkaita vahvuuksiasi.

1) Rehellisyys

Nykymaailmassa rehellisyyttä ei näytetä arvostettavan kovinkaan paljon. Valheita kerrotaan ja niitä jaetaan ympäri ämpäri, sillä ne vain yksinkertaisesta myyvät paremmin. On kuitenkin ihmisiä, jotka haluavat pitäytyä rehellisinä ja puhtaina valheiden joukossa. Rehellisyys lujittaa arvoamme yhteisömme jäsenenä.

2) Romanttisuus

Toivoton romantikko ei nuku öitään haaveilematta ja näkee kaiken rakkauden sokaisemien linssien läpi. Monet tuomitsevat liiallisen romanttisuuden, mutta tosiasiassa romantikot tekevät arvokasta työtä: He jatkavat uskomista rakkauteen, vaikka rakkaus olisikin hauras, vaikka rakkaudesta olisi puutetta tai vaikka rakkaudessa olisi suuriakin haasteita.

Romantikolle rakkaus on kuolematon asia ja rakastaminen korkein mahdollinen kyky. Romantikko tunnistaa, että rakkaus voi korjata kaiken, mikä on rikki vain, jos annamme rakkauden tehdä niin. Rakasta toista, vaikka hän pettäisikin sinua. Rakasta myös itseäsi, vaikka olisit pettynyt itseesi. Anna rakkaudelle mahdollisuus tehdä kaikki väärä hyväksi.

3) Uhrautuminen ja toisten auttaminen

Aina ei tarvitse ajatella ensimmäisenä itseänsä. Mitä, jos uhrautuisitkin aina silloin tällöin toisen puolesta? Moni pitää tätä jonkinlaisena valuvikana, mistä pitää päästä eroon. Uhrautumisesta tulee kuitenkin hyvä olo ja toisten auttaminen on myös tarttuvaa. Kun autat toista, opetat samalla ihmisille, miten tärkeätä on joskus uhrautua toisten puolesta. Kuten elokuvassakin neuvotaan: Anna hyvän kiertää.

4) Herkkyys

Sanotaan, että herkkyys on sekä siunaus että kirous. Erityisen herkkä ihminen tuntee kaiken syvästi, syvemmin kuin muut voivat edes kuvitella. Herkkyys ei tarkoita vain ja ainoastaan sitä, että ihminen vain niiskuttaa enemmän surullisen elokuvan jälkeen. Herkkä ihminen havainnoi maailmaa paljon korkeammalta tietoisuuden tasolta kuin muut.

Olet herkkä, jos kirjaimellisesti tunnet toisen ihmisen taistelun tai kun tiedät tasan tarkkaan, mitä tuoda tai sanoa rakkaalle rankan päivän päätteeksi. Ymmärrä, että herkkyys on vahvuutta, sillä herkkänä olo ei ole vika vaan lahja.

5) Tietoinen eläminen

Tietoisesti eläminen tarkoittaa, että elää 100-prosenttisesti tietoisena läsnäolevasta maailmasta. Se tarkoittaa sitä, että olet ymmärtänyt oman tarkoituksesi maailmassa. Ei näe itseäsi vain yksilönä, vaan myös hyvän voiman vahvana jakajana. Moni saattaa karttaa ihmisiä, jotka ovat löytäneet oman tietoisuutensa ja ovat henkisesti hereillä. Se ei ole vika, vaan silloin ihminen on vihdoin alkanut ymmärtää syitä elämän eri asioille.

6) Haavoittuvuus

Ihmisiä opetetaan olemaan vahvoja ja suojelemaan itseään kaikelta, mikä vaan voi vähänkään satuttaa tai sattua. Osaltaan tämä on luontainen puolustusmekanismi, mutta se voi samalla tehdä meistä enemmän koneita kuin ihmisiä. Joskus on kuitenkin hyvä olla haavoittuvainen ja herkkä; tuntea, kokea, sitoutua, eläytyä ja ottaa riskejä.

Aina silloin tällöin ihmistä sattuu, mutta samalla saat kehitettyä hyveitä kuten viisautta, rehellisyyttä, myötätuntoa, kärsivällisyyttä ja hyväksyntää. Samalla kun suojaat itseäsi, muista, ettei haavoittuvuus ole vika, vaan suuri lahja.

7) Tavallisuus

Pitääkö joka ikisestä asiasta olla eri mieltä kuin toiset tai pitääkö olla erikoisimmista erikoinen, jotta kaikki maailman ihmiset huomioisivat sinut? Tavallinen-sanaa ympäröi negatiivinen kenttä, mutta se ei ole lainkaan paha asia. Se tarkoittaa vain sitä, että ihminen pitää kiinni aitoudestaan, eikä turhaan kokoa pieniä merkityksettömiä asioita ja tekemisiä elämäänsä.

Kun ihminen toimii yksinkertaisella tavalla, hän on samalla hyvin vaatimaton aikomuksissaan. On tietenkin mukavaa elää nopeatahtista ja tapahtumarikasta elämää, mutta vauhdin hidastaminen ja yksinkertaisesti eläminen ei aina ole paha juttu. Se muistuttaa meitä siitä, millaisia olemme aidosti.

Lue myös: Saavuta onni hätistämällä syvälle juurtuneet harhaluulot - auttaako sinuakin?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat