5 helpolla vinkillä voit antaa itsellesi täydellisen hieronnan

21.06.2015 12:15 - Nelly Tatti

Istumatyössä lihakset jumittuvat helposti, mutta unohdamme rentoutua työn jälkeen. Alla nähtävillä vinkeillä saat kätevästi hierottua jumittuneet lihakset vaikka suoraan työpaikalla.

Kukapa ei kaipais kylpylälomaa täynnä kasvohoitoja, hierontoja ja porealtaita, mutta aikaa ei vain tunnu riittävän, eikä pahemmin rahaakaan. Niska-ja hartiakivut ovat yleistyneet huimaa vauhtia istumatöiden ja kännykällä räpläämisen takia, mutta on myös helppoja tapoja antaa itselleen rentouttava hieronta, ja säästät samalla rahaa. Katso helpot vinkit alta.

Kipeät jalkapohjat

Ota tennispallo ja vieritä sitä jalkapohjasi alla varpaista aina kantapäähän asti edes takaisin jämerästi, mutta älä yritä litistää palloa. Tämän voit tehdä istualteen sekä seisten.

Niska-ja hartiakivut

Seiso seinää vasten tennispallo olkapään ja seinän välissä. Nosta kätesi seinää vasten ja liikuta päätäsi vasemmalta oikealle. Voit vaihdella tennispallon paikkaa niska/hartia-alueella.

Päänsärky

Mene lattialle makuulle polvet taivutettuina. Ota molempiin käsiin oma tennispallo ja laita ne niskan taakse. Tennispalloihin takaraivolla nojaamalla, käännä päätäsi sivulta sivulla ja nosta leukaasi ylös ja alas.

Alaselkäkivut

Helpota oloasi esimerkiksi kuukautiskipujen aikana menemällä lattialle makuulle ja laittamalla kaksi tennispalloa alaselän alle. Nosta ja laske alalantiotasi palloja vasten.

Takapuolen puutuminen

Jos takapuolellasi on taipumusta puutua istumisen jäljiltä, kannattaa kokeilla tätä. Mene lattialle istumaan ja laita tennispallo takapuolesi alle. Nojaa käsillä taaksepäin ja nosta toinen jalkasi samalla pyörittäen palloa takapuolesi alla. Toista toisella jalalla.

Katso havainnollistavat kuvat täältä.

Lue myös: Tahdotko eroon stressistä? Syömällä piristäviä ruoka-aineita onnistut

Lähde: A+

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat