Tahdotko eroon stressistä? Syömällä piristäviä ruoka-aineita onnistut

14.06.2015 15:15 - Tiina Svensk

Ruokavalio vaikuttaa kaikkeen ihon hyvinvoinnista unenlaatuun. Se, mitä lautasellemme kasaamme, vaikuttaa myös stressiin ja kiireen tunteen hallintaan.

Saako stressi ja kiire sinut jättämään aterioita välistä vai vievätkö ne ruokahalusi kokonaan? Stressaavien aikojen keskellä kannattaa keskittyä erityisesti siihen, mitä syö, sillä saatat saada oloosi nopeankin helpotuksen vain muuttamalla ruokatottumuksiasi:

Appelsiini

Appelsiinissa on paljon C-vitamiinia, joka ei ainoastaan piristä sinua, vaan parantaa vastustuskykyäsi, joka heikkenee stressin seurauksena.

Rasvainen kala

Omega-3 -rasvahapot tehostavat serotoniinin tuotantoa. Saat hyviä rasvahappoja rasvaisista kaloista, kuten tonnikalasta ja lohesta. Kalaa kannattaa syödä muutenkin, sillä sen on todettu ehkäisevän masennukselta ja helpottavan PMS-oireiden kanssa.

Pinaatti

Pinaatti on täynnä magnesiumia, joka auttaa stressin aiheuttamien päänsärkyjen ja väsymyksen kanssa. Pinaatissa on myös paljon kuitua, joka nostaa luontaisesti energiatasojasi.

Pistaasipähkinät

Myös pähkinöissä on omega-3 -rasvahappoja, jotka voivat helpottaa stressaantunutta kehoa. Pistaasipähkinät madaltavat myös kolesteroliarvoja ja vähentävät tulehdusriskiä verisuonissasi.

Tumma suklaa

Kehosi saattaa vaatia suklaata hyvästä syystä! Tumma suklaa madaltaa kortisolitasoja. Lisäksi suklaan syöminen vapauttaa endorfiineja kehoosi, mistä suklaan aiheuttama hyvänolon tunne johtuu.

Tuoreet vihannekset

Jauhatko purkkaa hermostuneena tai stressaantuneena? Se voi johtua siitä, että purukumin jauhaminen rentouttaa leukalihaksia, jotka voivat olla hyvinkin jännittyneet kehon stressin vuoksi.

Nappaa siis välipalaksi tuoreita vihanneksia purukumin sijaan. Saat samalla vitamiineja ja ravintoaineita, kun rentoutat leukojasi.

Täysjyvätuotteet

Hiilihydraatit auttavat kehoa tuottamaan mielihyvää lisäävää serotoniini-hormonia, mutta täysjyvätuotteet ovat paras vaihtoehto: Keholla kestää pidempään niiden sulattamisessa, jolloin vaikutuksetkin ovat pidempikestoisia.


Lue myös: Huuda, leiki ja hikoile - maailman menestyneimpien naisten neuvot stressin selätykseen koottiin

Lähde: She knows

Kilpailut

Uusimmat