"Juo kahvia nukkuaksesi paremmat päiväunet" - oudot terveysvinkit, jotka toimivat

26.06.2015 15:45 - Tiina Svensk

Vaikka terveelliset elämäntavat koostuvat yksinkertaisista perusasioista, on erikoisempia vinkkejä oman vireystason parantamiseen tarjolla lukuisia. Näitä vinkkejä kannattaa kokeilla!

Terveysvinkkejä stressinhallintaan, vireystasojen nostamiseen ja tulosten saavuttamiseen on nykyisin tarjolla lukuisia. Osa vinkeistä saattaa kuulostaa erikoisilta, eivätkä kaikki ohjeet päde jokaiselle. Näitä vinkkejä kannattaa kuitenkin kokeilla, saatat yllättyä lopputuloksesta!

Kahvin avulla paremmat päiväunet: Juo kupillinen kahvia, ja mene sen jälkeen välittömästi 20 minuutin mittaisille päiväunille. Vinkki saattaa kuulostaa oudolta, mutta on toimiva: kofeiini nimittäin alkaa vaikuttaa 20 viiveellä, ja saman mittaiset päiväunet rauhoittavat mielen. Lopputuloksena saat äärimmäisen vireän olotilan!

Älä pese hampaita syömisen jälkeen: Hampaat kannattaa pestä ennen ruokailua, ei sen jälkeen. Happopitoiset ruuat pehmittävät nimittäin hampaan pintaa, joten harjaamalla vahingoitat niiden kiillettä.

Sinun täytyy painaa enemmän, jos haluat vaatekokosi pienenevän: Lihas painaa enemmän kuin rasva. Sen vuoksi kiinteytyessäsi painosi saattaa nousta, kun lihasmassa kasvaa ja korvaa rasvan, jonka poltat pois.

Syödäksesi vähemmän, syö useammin: Tasainen ateriarytmi pitää sinut kylläisenä, etkä sorru herkutteluun niin herkästi. Samalla, kun annat kehollesi koko ajan polttoainetta, se myös uskaltaa päästää energiavarastoja pois. Silloin myös laihdut nopeammin.

Älä juo energiajuomia väsyneenä: Energiajuomissa on jopa viisi kertaa enemmän kofeiinia kuin kahvissa. Energiajuomissa on kuitenkin myös ikäviä sivuvaikutuksia, ja hurja määrä sokeria.

Jos sinua turvottaa, juo enemmän vettä: Kun olosi on turvonnut, veden juominen saattaa kuulostaa vain haitalliselta. Todellisuudessa riittävä nesteytys saa aineenvaihduntasi vilkkaammaksi ja nesteet liikkeelle kropassasi. Kun juot tarpeeksi vettä, olotilasikin muuttuu energisemmäksi.

Lopeta dieettituotteiden käyttö laihtuaksesi: Light-tuotteet sisältävät paljon sokeria, joten ne eivät todellakaan ole paras valinta painonpudotuksen tueksi. Rasvattomat tuotteet on myös usein makeutettu runsaalla määrällä sokerilla.

Juo kuumia juomia viilentyäksesi: Kehosi huomaa lämpötilojen muutoksen, kun juot kuumaa teetä tai kahvia. Silloin se reagoi saman tien hikoilemalla, joka viilentää olotilaasi hetkessä.

Liiku ollessasi väsynyt: Treenaaminen pitkän työpäivän jälkeen ei välttämättä houkuttele, mutta liikunta piristää oloasi ja helpottaa myös väsymyksen ja stressin ennaltaehkäisyssä.

Käsin kirjoittaminen tehostaa muistia: Jos tartut kynään ja paperiin, ja kirjoitat uudet asiat ylös, muistat ne paremmin. Prosessoit tietoa tehokkaammin kirjoittaessasi sen paperille, jolloin asiat painuvat mieleenkin nopeammin.

Vietä vähemmän aikaa kumppanisi kanssa suhteenne parantamiseksi: Vinkki saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta parisuhteessa kannattaa ottaa aikaa myös itselleen. Kun vietät aikaa itseksesi, sinulla on tilaa käydä läpi omia tunteitasi ja suunnitelmiasi.

Ennaltaehkäise tauteja hylkäämällä käsidesi: Käsidesin käyttäminen ei välttämättä suojaa sinua bakteereilta ja taudeilta niin tehokkaasti kuin uskot. Lisäksi käsidesin ainesosat saattavat sekoittaa hormonitoimintaasi ja kuivattaa käsiäsi.


Lue myös: Pilaatko vahingossa treenisi? Kuntoilusäännöt, jotka eivät pidäkään paikkansa

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat