Yritätkö pudottaa painoa? Kolme ruoka-ainetta, jotka pitävät nälän poissa pidempään

12.08.2015 14:15 - Reija Saarinen

On olemassa muutamia ruoka-aineita, joiden avulla kylläisyyden tunnetta voi pitää kauemmin yllä. Yksi niistä on avokado.

Painonpudotus ei ole mikään helppo homma. Usein nälkä vaivaa ja hermot ovat koetuksella. Onneksi omaa kylläisyyden tunnetaan voi kuitenkin lisätä muutamalla ruoka-aineella, joita kannattaa omalle lautaselle laittaa aina kun mahdollista.

Pinaatti

Tutkimuksen mukaan pinaatti auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa kylläiseksi pidempään. Sen lisäksi se vähentää erilaisia mielihaluja. Juuri sen vuoksi sitä kannattaa nauttia mahdollisimman usein, ainakin jos haluaa pudottaa painoa.

Omena

Omena sisältää runsaasti vettä ja kuitua, mutta vain vähän kaloreita. Omena on myös yksi niistä harvoista hedelmistä, jotka sisältävät pektiiniä, joka hidastaa aineenvaihduntaa ja pitää näläntunteen poissa pidempään. Eräs tutkimus myös todisti, että omenan syöminen ennen ateriaa sai ihmiset nauttimaan vähemmän kaloreita.

Avokado

Avokadossa on paljon hyviä rasvoja sekä kuitua, mikä auttaa pitämään vatsan tyytyväisenä pidempään. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka nauttivat puolikkaan avokadon lounasaikaan, napostelivat 24 prosenttia pienemmällä riskillä iltapäivän aikana. Jälleen siis yksi hyvä syy paloitella tätä herkkua vaikka salaatin sekaan.


Lue myös: Banaaninkuorista apu painonhallintaan

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat