Haaveiletko vauvasta? Seksin harrastaminen pimeässä kannattaa

21.08.2015 09:15 - Eeva Rajala

Kirkkaat makuuhuoneet saattavat olla este sille, ettei nainen tule raskaaksi.

Joskus käytännön pakostakin parisuhteessa harrastetaan seksiä iltaisin ennen nukkumaan menoa. Olkoon luvassa seksiä illalla tai ei, makuuhuone kannattaa pitää mahdollisimman pimeänä.

Illan luonnollinen pimeys tekee hyvää naisen hedelmällisyydelle. Tiedemiesten mukaan liian kirkkaat makuuhuoneen valot voivat olla raskauden esteenä. Uskotaan, että kaikenlainen illalla havaittu keinotekoinen valo aina katulampuista tietokoneisiin tekee hallaa naisen lisääntymissyklille.

Kehon kello menee sekaisin

Enenevässä määrin on huolestuttu siitä, että vauvaa yrittävillä pariskunnilla on selittämättömiä vaikeuksia saada vauvaa alulle. Syyksi on muun muassa esitetty sitä, että keinotekoinen valo sekoittaa kehon omaa kelloa, mikä puolestaan on yleisestikin haitallista terveydelle. Daily Mail -lehti kertoo, että esimerkiksi syövät, diabetes, masennus ja ylipaino voivat kaikki saada kimmokkeen liiallisesta yöllisestä valosta.

Tutkijat neuvovat hedelmällisyysvaikeuksien kanssa taistelevia naisia pitämään huolta siitä, että makuuhuone on nukkumaan mentäessä mahdollisimman pimeä ja että nainen syö terveellisesti ja säännöllisesti. Tällä tavoin mahdollisestaan myös hyvät yöunet.

Kerroimme jo aiemmin, miten kauan raskautta yrittävien naisten kannattaa viettää aikaa pimeässä päivittäin. Lue asiasta lisää täältä!


Lue myös: Vauvahaaveet voivat romuttua ammattisi takia - katso, koskeeko riski sinua

Lähde: Daily MailKilpailut

Uusimmat