Kuva: Fotolia

Kadehditko toisia? Tutkimus selvitti miksi

02.12.2015 11:45 - Emma Ylistalo

Muututko helposti kateudesta vihreäksi? Et ole yksin. Tuore tutkimus selvitti, mikä tekee meidät kateellisiksi ja milloin.

Tuore tutkimus analysoi 2000 naista ja miestä, jotka olivat 18-80-vuotiaita. Tutkimus osoitti, että vaikka olemme kateellisia, sekä läheisillemme, että tuntemattomille ihmisille, olemme useimmiten kateellisia samaa sukupuolta olevalle ja suunnilleen samanikäiselle ihmiselle kuin itse olemme.

Parikymppisinä olemme kateellisimpia toisten ulkonäöstä, sosiaalisesta statuksesta ja onnellisista parisuhteista. Nämä ovat kuitenkin kateuden aiheita, jotka häviävät kun ikää tulee lisää. Harva keski-ikäinen on enää kateellinen ystävänsä uusista hiusraidoista. 

Tutkimuksen mukaan 30-vuotiaat kadehtivat eniten taloudellista menestystä ja uraa. Tutkijoiden mukaan nämä tunteet helpottavat vasta vanhemmalla iällä. Ura on tärkeä koko aikuisuuden ajan, joten on aivan normaalia kadehtia toisia urastaan vielä paljon vanhempanakin. Voi jopa olla, että kateudesta toisen työtä kohtaan pääsee täysin eroon vasta eläkkeellä.


Lue myös: Kärsitkö kateudesta? 7 keinoa kohentaa itsevarmuutta

Lähde: Glamour

Suosittelemme

Uusimmat