Kuva: Fotolia

Juoma, jota kannattaa nauttia joka aamu - 4 terveyshyötyä

02.01.2016 11:15 - Emma Ylistalo

Sitruunan ja kuuman veden sekoitus tekee hyvää kehollesi.

Haluatko vähentää aamuista kahvinjuontia tai saada muuten terveellisen alun päivälle. Tee itsellesi lämmin kupillinen sitruunavettä. Yhdellä mukillisella on jo paljon hyviä terveysvaikutuksia.

1. Se toimii detox-kuurina

Vaikka sitruunat vaikuttavatkin happamilta, ne auttavat tasapainottamaan kehon pH-arvoja. Kuuman veden ja sitruunan sekoitus herättelee maksasi ja auttaa kehoa näin puhdistumaan inhottavista myrkyistä.

2. Se herättelee ruuansulatuksesi

Tämä yksinkertainen, mutta tehokas juoma kiihdyttää ruuansulatustasi. Aamulla juomasi lasillinen auttaa kehoasi ottamaan käyttöön ravintoaineita koko päivän ajan ja auttaa ruokaasi kulkeutumaan ruuansulatuskanavan läpi helposti.

3. Auttaa painonhallinnassa

Sitruunan mehu sisältää pektiiniä, jonka on todettu auttavan painonhallinnassa. Jos olet tottunut aamuisin juomaan esimerkiksi kupillisen teetä sokerin tai hunajan kanssa, tähän juomaan siirtyminen myös vähentää saamaasi kalorimäärää.

4. Se rauhoittaa vatsaa

Jos menet nukkumaan täydellä mahalla, seurauksena voi olla närästys tai turvonnut maha. Kuuma vesi puhdistaa elimistöäsi samalla kun sitruunamehun flavonoidit voivat auttaa vähentämään liikahappoisuutta kehossa.


Lue myös: Mitä ravitsemusasiantuntijat syövät talvisin? Ota parhaat vinkit käyttöön

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat