Kuva: Fotolia

Kuuntele vaistoasi - 5 ajatusta, joita ei kannata ohittaa

20.01.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Kun mieleesi hiipii jokin näistä ajatuksista, siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Omiin vaistoihinsa kannattaa luottaa ainakin tietyissä tilanteissa. Lue alta viisi lausetta, joita ajatellessaan omat vaistot kannattaa ottaa vakavasti.

"Tämä vaikuttaa vaaralliselta..."

Meillä on taipumus vaistota, kun jokin asia on pielessä ja siihen on viisasta kiinnitää huomiota. Intuitiosi auttaa sinua tekemään päätöksiä ja opit sen avulla elämästä. Jos jokin ei tunnu turvalliselta tai siitä saattaa mielestäsi tulla vaarallista, älä tee sitä.

"Tämä tuntuu oikealta!"

Saatat kokea tätä paljon elämäsi aikana. Tunne voi tulla treffeillä, uutta asuntoa katsoessa tai tuoreessa työpaikassa. Jos se tuntuu oikealta, pidä siitä kiinni! Tässä asiassa kannattaa kuunnella vaistoaan.

"Olen luonnostaan hyvä tässä"

Saatat edelleen muistaa kun teit itsellesi luonnollista asiaa ensimmäisen kerran. Se on saattanut olla tanssitunti, maalauskerho tai matematiikantunnit, jotka ovat tuntuneet sinulle luonnolliselta asialta. Tällaiseen asiaan kannattaa kiinnittää huomiota ja vaalia sitä taitoa.

"Minun täytyy pysähtyä ja auttaa tätä ihmistä"

Saatat joskus nähdä ihmisen, jonka epäilet tarvitsevan apua. Se saattaa olla lumihankeen juuttunut auto, jonka kuskin on hankala saada ajoneuvoaan liikkeelle tai huonossa kunnossa oleva vanhus kauppakassiensa kanssa. Älä epäröi pysähtyä ja tarjota apuasi jos vaistosi sanoo niin. Siitä ei voi koskaan olla haittaa.

"Minusta ei tunnu hyvältä"

Jos tunnet itsesi alakuloiseksi tai väsyneeksi, älä jätä sitä huomiotta. Ne ovat nimittäin kehosi tapoja viestiä sinulle, jos et voi hyvin tai tarvitset lääkäriä. Jos huomaat miettiväsi pitäisikö sinun käydä lääkärillä, kannattaa mennä.


Lue myös: 23 keinoa auttavat parantamaan elämänlaatuasi - kokeile heti!

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat