Kuva: Fotolia

Kesäkuntoon ehtii vieläkin - suomalaisen asiantuntijan täsmäohjeet

29.02.2016 21:15 - Rea Tallgren

Jessica Reiman sanoo, että kesäkunnon tavoittelijoiden täytyy pitää tavoite kirkkaana mielessään, mutta mikään ei ole vielä myöhäistä.

Helsingin Kampin Fressin trainer-vastaavana toimiva fysioterapeutti ja personal trainer Jessica Reiman kertoo, että kesäkuntoon voi päästä vieläkin.

- Muutamassa kuukaudessa voi saada todella näkyviä tuloksia omaan ulkonäköön - ja myös hyvinvointiin, Reiman kertoo Voicelle.

Kokosimme alle hänen täsmävinkkinsä siihen, miten kesäkuntoon vielä ehtii: 

- Jätä kaikki turhat herkut, kuten karkit, leivokset, pizzat, hampurilaiset, sipsit ja keksit pois. Neljän kuukauden aikana voi pitää esim. 1-2 päivää jolloin voi hieman herkutella, mutta silloinkin kohtuudella.

- Syö säännöllisesti 3-4 tunnin välein.

- Syö paljon kasviksia joka aterialla.

-Syö proteiinia joka aterialla. Proteiinia saat parhaiten kanasta, kalasta, lihasta ja kanamunasta)

- Nauti hyviä hiilihydraatteja kohtuudella. Niitä saat esimerkiksi täysjyväriisistä, kvinoasta ja  bataatista.

- Nauti vettä säännöllisesti päivän aikana. Jätä kaikki muut juomat pois. Vesi on paras.

- Liiku viikossa vähintään 3 kertaa, 30-60 minuuttia kerrallaan. Parasta olisi kuitenkin liikkua neljästä viiteen kertaa. Voit tehdä esimerkiksi yhden 30 minuutin intervalliharjoituksen juosten/ pyöräillen/ kahvakuulalla, yhden kuntosaliharjoituksen/ lihaskuntoharjoituksen koko keholle sekä yhden omavalintaisen 60min harjoituksen siten, että hikoilet ja hengästyt. Muista harrastaa sopivassa suhteessa lihaskuntoharjoittelua sekä aerobista harjoittelua.

- Suunnittele ruokailut ja liikunnat, jotta arjesta ja onnistumisesta tulee helpompaa.

- Pysy suunnitelmassasi.

- Motivoi itseäsi joka päivä! Ota itsestäsi kuvia, joilla seuraat kehitystäsi tai ihastele vaatteita, joita aiot kantaa aiempaa itsevarmempana kesällä. 

- Palkkaa itsellesi asiantunteva personal trainer neljäksi kuukaudeksi. Hyvä personal trainer auttaa sinut varmasti tuloksiin.

Jessica Reiman (kuva: Emma Seppänen)

Lue myös: Eikö treenaaminen kiinnosta? 4 asiaa, jotka pitävät sinut kunnossa sen sijaan

Kilpailut

Uusimmat