Kuva: Shutterstock

Verohallinto muistuttaa suomalaisia - pieni teko säästää miljoonia veroeuroja

01.12.2020 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

"Säästäisimme vuosittain miljoonia veroeuroja, paperia ja myös luontoa", Nilla Hietamäki kertoo tiedotteessa.

Verohallinto muistuttaa suomalaisia asiasta, jolla veroeuroja pystytään yleisesti säästämään. Vuodenvaihteessa nimittäin miljoonat suomalaiset saavat uuden verokortin.

Säästö tapahtuu, kun suomalaiset vaihtavat paperisen verokortin ja veroasioinnin sähköiseen.

- Miljoonille paperinen verokortti on turhake. Jos kaikki OmaVeroa muutenkin veroasioissaan käyttävät 2,9 miljoonaa veronmaksajaa tilaisivat veropostin sähköisenä, säästäisimme vuosittain miljoonia veroeuroja, paperia ja myös luontoa. Paperinen verokortti on monelle turha siinäkin mielessä, että isolle osalle asiakkaistamme se ei edes kelpaa, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki sanoo Verohalinnon tiedotteessa ja jatkaa:

- Esimerkiksi vuoden 2019 aikana lähettämiimme verokortteihin tehtiin muutoksia 2,2 miljoonaa kertaa.

Verohallinto kannustaakin asiakkaita ottamaan käyttöön Suomi.fi-viestit, jolloin verokortin ja muun veropostin saa vain sähköisesti. Suomi.fi on tietoturvallinen Digi- ja väestötietoviraston palvelu, jonka avulla voi asioida viranomaisten kanssa sähköisesti.

Monet suomalaiset ovat siirtyneet tänä vuonna etätöihin ja se voi tuoda työntekijöille erilaisia veroetuja. Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikön ylitarkastaja Minna Palomäki kertoi vastikään Voice.fi:lle, että etätyötä tekevä voi vähentää verotuksessä esimerkiksi työhuoneeseen ja työvälineisiin liittyviä kustannuksia. Voit lukea lisää täältä.

Lue myös: Siirryitkö koronapandemian vuoksi etätöihin? Katso millaisia veroetuja sinun on mahdollista saada

Lähde: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat