Kuva: AOP

Siirtyykö Joel Pohjanpalo Espanjaan?

19.09.2016 20:55 - Mikko Räsänen

Bundesliigassa hattutempun tehnyt Joel Pohjanpalo on herättänyt espanjalaisseuran kiinnostuksen.

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo nousi otsikoihin, kun hän onnistui tekemään Bundesliigassa hattutempun seurajoukkueensa Bauern Leverkusenin kukistaessa HSV:n 3-1. Suorituksen arvoa lisää se, että Pohjanpalo tuli kentälle vaihtopelaajana ottelun toisella jaksolla.

Pohjanpalo on päässyt kentälle kahdessa ottelussa ja tehnyt niissä yhteensä jo neljä maalia. Suomalaisen ruuti on ollut niin kuivaa, että hänestä on kiinnostuttu jo muuallakin euroopassa. Espanjalainen Don Balon -urheilulehti on raportoinut, että Espanjan suurseuroihin kuuluva Sevilla olisi kiinnostunut saamaan suomalaisen riveihinsä. 

Siirto saattaisi olla Pohjanpalon kannalta hyvä asia, sillä huikeista tehoista huolimatta hänellä näyttää vielä olevan vaikeuksia murtautua Leverkusenin avauskokoonpanoon. Kilpailu Leverkusenin hyökkäyksessä näyttää kovalta ja seuraavat pelaajat ovat vielä Pohjanpalon tiellä.

Javier Hernandez
Chicharito-lempinimellä tunnettu meksikolainen on Leverkusenin terävin syömähammas. Viime kaudeksi joukkueeseen siirtynyt hyökkääjä oli alusta lähtien tehokas ja viimeisteli viime kauden 30 ottelussa 18 osumaa sijoittuen liigan maalipörssissä neljänneksi. Hernandez on myös Meksikon maajoukkueen kautta aikain toiseksi paras maalintekijä ja tullee nousemaan tilastoykköseksi, sillä kärkisijaa hallussaan pitävä Jared Borgetti on enää vain yhden osuman päässä Hernandezista. 

Stefan Kiessling
32-vuotias seuraikoni on edustanut Leverkusenia vuodesta 2006. Kiessling on 191-senttinen target-pelaaja, joka on tehnyt Leverkusenille jo 127 maalia Bundesliigassa. Hän sai viime syksynä myös nimiinsä erikoisen ennätyksen, sillä neljällä kaudella putkeen hän onnistui tekemään maalin kauden avausottelussa. Vastaavaan temppuun on Saksassa pystynyt vain Klaas-Jan Huntelaar.

Kevin Volland
Kova lupaus, joka sai kansainvälistä tunnustusta vuoden 2015 U21 MM-turnauksessa, jossa hänet palkittiin turnauksen toiseksi parhaan maalintekijän hopeisella kengällä. Volland siirtyi tänä kesänä Leverkuseniin seuran kaikkien aikojen suurimmalla siirtosummalla, 18 miljoonalla eurolla. Huikea korvaussumma kertoo, että Vollandiin kohdistuu kovia odotuksia, eikä häntä noin vain ohiteta. 

Julian Brandt
Vasta 20-vuotias suurlupaus. Ei aivan suora kilpailija Pohjanpalon kanssa, sillä Brand pystyy pelaamaan myös laidassa. Brandt loisti viime keväänä, jolloin Kieslingin loukkaantuminen antoi hänelle kunnon näyttöpaikan. Brandt käytti sen loistavasti ja teki maalin kuudessa perättäisessä Bundesliiga-ottelussa. Hänestä tuli samalla historian toiseksi nuorin pelaaja, joka on onnistunut tuossa - vain legendaarinen Gerd Müller on tehnyt saman nuorempana.

Vaikka Pohjanpalon edessä näyttää olevan nimekkäitä pelaajia, ei paikka avauksessa lopulta ehkä silti olekaan mahdoton saavutettava. Kiessling on nimittäin kärsinyt sitkeästä lonkkavammasta, joka ei tunnu paranevan kunnolla. Hän joutui jo viime kaudella jättämään pelejä väliin vamman takia ja tänä syksynä on jo puhuttu, että yhä oireileva vamma saattaa pakottaa hänet lopettamaan uransa, vaikka hänellä olisi sopimus Leverkusenin kanssa vuoteen 2018 asti.

Jos Kiessling lopettaa ja Brandt keskittyy pelaamaan laidassa, voisi Pohjanpalo nousta kärjen hierarkiassa kolmanneksi heti Hernandezin ja Vollandin taakse. Jos Leverkusen jatkaa kahdella kärjellä, niin pikkuvamma jommalle kummalle hyökkääjistä avaisi Pohjanpalolle oven jopa avauskokoonpanoon.  

Lähde: Transfermarketweb

Kilpailut

Uusimmat