Varmistaako HJK ylivoimaisen tuplamestaruuden?

27.09.2017 15:50 - Sami Ikonen

HJK voi tänään varmistaa murskaavan ylivoimaisen Veikkausliigamestaruuteen

Veikkausliigassa käynnistyy kauden viimeinen kuukausi. Helsingin Jalkapalloklubi voi keskiviikkoiltana varmistaa Veikkausliiga-mestaruutensa, kun vieraaksi Töölöön saapuu viime kauden mestari IFK Mariehamn. Mestaruuteen Klubi tarvitsee enään yhden pisteen. HJK:n ylivoimaisuudesta kertoo se, että pelejä on keskiviikon jälkeen vielä viisi kappaletta. Sarjassa toisena ja kolmantena olevat FC Lahti ja Kuopion Palloseura ovat 15 pisteen päässä. 

Viime lauantaina HJK voitti Seinäjoella Suomen Cupin. Finaalissa kaatui Seinäjoen Jalkapallokerho lukemin 1-0. Ottelun ratkaisumaalin teki siniraitapaitojen Akseli Pelvas. Nyt HJK voi tuplata potin ja voittaa seurahistorian 28. sarjamestaruuden kotiyleisönsä edessä. Ottelu alkaa Telia 5G areenalla kello 18:30.

Vastustaja ei voisi sopia HJK:lle paremmin. Maarianhaminalaiset eivät ole Veikkausliigahistoriansa aikana voittaneet kertaakaan Klubin kotona. Helsingissä pelatusta 18 ottelusta 13 on päättynyt isäntien juhliin. Tasapelejä on pelattu viisi. Illan ottelu tulee olemaan myös vieraille tärkeä. Joukkue taistelee edelleen mitalisijoista. Syksyn hyvä vire on tuonut Maarianhaminan kuuden pisteen päähän KuPSista ja Lahdesta.

HJK ei ole onnistunut voittamaan liigamestaruutta kahtena edellisenä kautena. Nyt sarjan ylivoimaisesti suurimmilla resursseilla operoiva Klubi ei ole päävalmentaja Mika Lehkosuon johdolla jättänyt mitään sattuman varaan. Joukkue paikkasi heti Skotlantiin siirtyneen kolumbialaisen hyökkääjän Alfredo Morelosin jättämän aukon. Venäjän liigasta saapui norsunluurannikkolainen Jean-Jacques Bougouhi ja PS Kemistä huippukautta pelannut Filip Valencic. Eritoten Valencic on esittänyt vakuuttavia otteitaan HJK:n kymppipaikalla. Kahdeksan kertaan avauskokoonpanossa pelannut slovenialainen on tehtaillut viisi maalia ja syöttänyt neljä. 

HJK:n voittaessa mestaruuden, joukkue pääsee pelaamaan itselleen panoksettomia otteluita. Tuolloin heille aukeaa mahdollisuus peluuttaa joukkueen nuoria ja kokemattomia pelaajia. Esimerkiksi HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n pelaaja Enoch Banza saanee Veikkausliigassa enemmän peliaikaa. Vasta 17-vuotias Banza on päässyt testaamaan Suomen korkeinta sarjatasoa jo viiden ottelun verran. 04:ssa loistanut Eetu Vertainen voi myös päästä kentälle. 

Jos mestaruus ei ratkea tänään, HJK saa uuden mahdollisuuden lauantaina. Tuolloin Töölöön saapuu PS Kemi.

Sarjataulukon voit katsoa täältä.

Lue myös: Mestareiden liigassa kuuma viikko: Voittajasuosikit kohtaavat toisensa

Kilpailut

Uusimmat