Kuva: AOP

"Sebastian Aho tekee 30 maalia" - lue 9 ennustusta tulevasta NHL-kaudesta

04.10.2017 17:10 - Mikko Räsänen

Toimittajat arvioivat tulevan kauden asetelmat.

NHL-kausi 2017-18 käynnistyy ensi yönä. Bauer Median toimittajat Sami Ikonen ja Mikko Räsänen laativat ennustukset yhdeksästä eri kategoriasta. Lue ennustukset alta.

1. Mestarisuosikki

Sami: Chicago Blackhawks
- Tänä vuonna länsi vie. Blackhawksin joukkueen laatu vie heittämällä pudotuspeleihin; ei kuitenkaan konferenssivoittoon. Joukkueen avausviisikko on edelleen liigan kovin, vaikka Panarin lähti. Maalivahtipeli ja duunariketjut iso kysymysmerkki.

Mikko: Edmonton Oilers
- Oilersin nousua on odotettu vuosia, koska joukkue pääsi 2010-15 varaamaan neljästi ykkösenä koko NHL:n draftissa. Viime vuonna alkoi vihdoin tapahtua, kun joukkue keräsi runkosarjassa 105 pistettä ja selvisi pudotuspelien toiselle kierrokselle. Nyt nuori joukkue on entistä kokeneempi, ja joukkue, jossa on koko NHL:n paras ykkössentteri (Connor McDavid) ja paras nelossentteri (Mark Letestu) ei voi olla menemättä pitkälle. Uhkatekijänä on se, että pakistossa taso putoaa kärkiparin takana, ja Darnell Nursen ja Matt Benningin pitää alkaa lunastaa heihin kohdistuvia odotuksia.  

2. Yliarvostettu

Sami: Dallas Stars
- Joukkuetta veikataan jopa konferenssimestariksi. Radulovilla paljon todistettavaa uudessa seurassa. Puolustus edelleen keskikastia. Paras puolustaja Marc Methot näytti hyvältä pelatessaan viime kaudella Ottawassa Erik Karlssonin vierellä. Uusi maalivahti Ben Bishop on ihan ok. Päävalmentaja Ken Hitckock ei onnistunut St. Bluesissa ja aika näyttää ajaneen valmentajan ohi.

Mikko: Washington Capitals
Alexander Ovechkin ja Nicklas Bäckström nostavat huippuniminä joukkueen taas korkealle monilla suosikkilistoilla, mutta mestaruusjuna taisi jo ohittaa tämän aseman lopullisesti. Capitalsin parhaat saumat mestaruuteen olivat parilla viime kaudella, mutta nyt suunta on kääntynyt. Viime kauden jälkeen joukkueesta lähtivät muun muass Kevin Shattenkirk, Karl Alzner, Marcus Johansson ja Justin Williams. Menetyksiä kokenutta joukkuetta koeteltiin vielä laajennusdraftissa, kun Las Vegas vei Capitalsilta Nate Schmidtin. Kelvollisia paikkaajia lähtijöille ei ole saatu, ja nyt tämä monivuotinen maalintekokone alkaa yskiä.

(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)

Kilpailut

Uusimmat