Formuloista tuttu Oskari Saari selostaa Leijonien olympiapelit - "Lätkä on formuloita hektisempää"

06.11.2017 16:30 - Sami Ikonen

Kokenut formulaselostaja matkaa talviolympialaisiin.

Etelä-Koreassa järjestettäviin talviolympialaisiin on enää alle sata päivää jäljellä. Kisojen avajaisseremonia järjestetään 9. helmikuuta Pyeongchangissa. Suomalaisten huomio kiinnittyy varmasti eniten jääkiekkoon, jossa Suomella on joka kerta hyvät mitalimahdollisuudet. Suomen pelit selostaa Oskari Saari, joka tunnetaan entisenä formulaselostajana. Saari on tänä syksynä selostanut kotimaisen jääkiekkosarjan Liigan otteluita. Ero formuloiden ja jääkiekon selostamisessa on merkittävä.

- Siinä on paljon eroja. Lätkä on hektisempää ja nopeampaa. Siinä on eri asioita, joita pitää huomioida, Saari kuvailee Voice.fi:lle.

Kun Saari kiinnitettiin olympiatiimiin mukaan, hän halusi välittömästi hakea tuntumaa jääkiekon selostamisesta.

- Liiga-selostus oli itselläni heti mielessä, kun tieto lähdöstä tuli, Saari kertoo.

Ensimmäisen Liiga-pelinsä Saari selosti lokakuun 20. päivä, kun Tappara kohtasi paikallisottelussa Ilveksen. Palaute on ollut positiivista.

Saari uskoo, että Suomen maajoukkue pääsee pitkälle. Ilman NHL-pelaajia järjestettävässä turnauksessa Suomella on hänen uskoakseen etulyöntiasema esimerkiksi Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan.

- Lyön hieman paineita, mutta toivon, että Leijonat taistelevat olympiakullasta. Änäripelaajien poisjäänti on Suomen menestymismahdollisuuksien kannalta vain positiivinen asia. 

Lue myös: Suomen televisiolähetysten olympiatiimi selvillä - mukana myös Sami Hedberg

Lue myös: Timo Jutila ja Mika Saukkonen eivät lannistu pilkkaajista: Koirat haukkuu, karavaani kulkee

Kilpailut

Uusimmat