Kuva: AOP

Timo Jutila ja Mika Saukkonen eivät lannistu pilkkaajista: Koirat haukkuu, karavaani kulkee

29.10.2017 10:15 - Sami Ikonen

Maikkarin kokenut toimittaja ei halua olla muu kuin oma itsensä.

Hiljattain Timo Jutilasta omaelämänkerran kirjoittanut toimittaja Mika Saukkonen on kokenut paljon pitkän uransa aikana. Hockey Night -ohjelmasta ja tulosruudusta tutuksi tullut Saukkonen ei anna negatiivisen palautteen löydä miestä maan pintaan. 

- Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Jos ei pidä meistä tai naureskelee meille´, niin antaa naureskella. Tässähän saisi usein vetää ranteet auki, jos niitä alkaa miettimään, Saukkonen kuvaili Voice.fi:n haastattelussa.

Miehet ovatkin olleet naurunaiheina useaan otteeseen. Monesti myös negatiivisessa mielessä. Esimerkiksi Jutilan haastattelu voitetun MM-kullan jälkeen keväältä 2011 on kerännyt yli puolimiljoonaa katselukertaa. Jutila itse ei välitä pilkasta pätkääkään.

- Ei täällä mököttämällä mennä eteenpäin. Me ollaan kaikki erilaisia, eri ikäisiä, eri näköisiä, eri kokoisia. Me ajatellaan erilaisesti. Se erilaisuus pitää vain hyväksyä. Ensin pitää hyväksyä itsensä ja sen jälkeen muita.

Ohjelmassa oransseissa takeissa juontaneet Jutila ja Saukkonen eivät usko olevansa tosikkoja. Vaikka huumoria viljeltiin lähetyksissä paljon, eivät he halunneet tehdä sketsiohjelmaa.

- Kirja ei ole vitsikirja, eikä Hockey Night ollut vitsiohjelma. Me tehtiin tosissamme ja olimme omia itsejämme, Saukkonen selvensi.

Saukkonen ei pidä itseään vielä ensimmäisen kirjan jälkeen kirjailijana. Hän on kuitenkin miettinyt kirjoittavansa vielä uudelleen. On epäselvää, että onko seuraava teos myös urheilijan omaelämänkerta.

- Jotain vielä tulee, mutta en ole päättänyt, että mitä.

Lue myös: Timo Jutila paljasti uransa tähtihetket: "Tuli sellainen hirveä tyhjiö"

Kilpailut

Uusimmat