NFL-valmentajalta shokkipäätös: lajilegendan historialliselle putkelle tyly lopetus

01.12.2017 15:15 - Sami Ikonen

Kaksi Super Bowlin MVP-palkintoa voittanut pelinrakentaja joutuu seuraamaan sunnuntain ottelun vaihtopenkiltä.

NFL-seura New York Giants tiedotti, ettei lajilegenda ja pelinrakentaja Eli Manning aloita kentällä ensi sunnuntain ottelussa Oakland Raidersiä vastaan. Päätös tarkoittaa sitä, että Manningin historiallinen 210 ottelun putki avauskokoonpanossa katkeaa. Lukema on sarjan historiassa toiseksi suurin. Ennätystä pitää hallussaan Brett Favre, kun hän avasi 297 perättäisessä ottelussa vuosien 1993-2010 välillä.

Paikan Giantsin pelinrakentajana ottaa 27-vuotias Geno Smith. Lisäksi seura haluaa antaa kauden aikana näytönpaikan viime kesän varaukselle Davis Webbille, joka ei ole pelannut vielä kertaakaan NFL:ssä. Manning ei aluksi halunnut uskoa, että komea otteluputki katkeaa näin.

- On ollut vaikeaa käsitellä tätä, Manning kertoi NFL.comille.

Joukkueen valmentaja Ben McAdoo joutui tekemään vaikean päätöksen, kun kovin odotuksin kauteen lähtenyt Giants on voittanut yhdestätoista ottelusta vain kaksi. Pahin takaisku tuli heti alkukaudesta, kun joukkueen tähtipelaaja Odell Beckham jr loukkaantui loppukaudeksi. Haaveet alkavista pudotuspeleistä ovat jo kuopattu.

Seuran GM Jerry Reese kommentoi kaksinkertaisen Super Bowlin MVP-palkinnon voittaneen pelaajan penkitystä.

- Tämä ei ole kannanotto muuhun kuin siihen, että olemme tällä hetkellä 2-9 rekordissa. Meidän on ajateltava sitä, mikä on parhaaksi seuran tulevaisuudelle. Kerroin Elille, ettei seura olisi voinut vaatia häneltä enempää. Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä tämä on paras ratkaisu organisaatiolle, Reese kertoi.

Eli Manning kuuluu lajin suurimpiin nimiin. Hän johdatti Giantsin kahteen mestaruuteen vuosina 2007 ja 2011 ollessaan molemmilla kerroilla finaalin paras pelaaja. Pelinrakentaminen kulkee vahvasti Manningin suvussa, sillä hänen isoveljensä Peyton Manning ja isä Archie Manning pelasivat myös NFL-tasolla. Peyton Manning voitti veljensä tavoin kaksi Super Bowlia.

Lue myös: Urheilijat raivostuivat Donald Trumpille - megatähdet tylyttävät presidenttiä Twitterissä

Lue myös: Lady Gaga räjäytti potin Super Bowlissa - katso näyttävä show

 Lähde: NFL

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat