Valioliigassa kohu: Tuomari tunnusti jättäneensä punaiset kortit antamatta!

10.12.2017 09:00 - Sami Ikonen

Mark Clattenburg aiheutti kohun viimeisillä kommenteillaan.

Muun muassa jalkapallon EM-kisojen ja Mestarien liigan finaaleissa tuomaroinut brittiläinen Mark Clattenburg on synnyttänyt paljon kritiikkiä kommenteillaan. Nykyään Saudi-Arabian tuomariliiton johtajana työskentelevä ex-tuomari vihelsi keväällä 2016 mestaruuden kannalta tärkeän Chelsea-Tottenham ottelun. Ottelun panos oli valtava Tottenhamille, sillä he olisivat voitolla pitäneet Valioliigan mestaruushaaveet elossa. Chelsea venyi kuitenkin 2-2 tasapeliin, joka tarkoitti sitä, että vuoden sensaatioseura Leicester varmisti mestaruuden.

Tämä ratkaisuottelu muistetaan erittäin rikkonaisena, sillä Clattenburg antoi peräti yhdeksälle Tottenham-pelaajalle keltaisen kortin, mutta on nyt paljastanut, että olisi voinut antaa myös punaisia kortteja. Clattenburg kertoi, että hän halusi välttää otsikot, joissa häntä syytettäisiin mestaruuden ratkaisijana.

- Annoin Tottenhamin tuhota itsensä. Olisin voinut ajaa ulos kolme pelaajaa, joka olisi johtanut Tottenhamin tappioon, mutta silloin he olisivat alkaneet etsiä tekosyitä mestaruuden menettämiselle, Clattenburg kertoi.

Arvostetun tuomarin kommentit herättivät paheksuntaa, ja asiantuntijat ovat kommentoineet Clattenburgin tekoa ja syyttäneet häntä velvollisuuksien laiminlyönneistä.

- Velvollisuutemme käskee meitä kohtelemaan jokaista pelaajaa tasa-arvoisesti, reilusti ja johdonmukaisesti. Niin Clattenburg ei tehnyt, ex-jalkapallotuomari Dermot Callagher kertoi BBC:n haastattelussa. 

Callagher muistaa hyvin, kuinka kunnioitettu erotuomari Clattenburg oli. 

- Hän oli fantastinen tuomari. Ehkä pelaajien kunnioitus sai hänet kokeilemaan tällaista ratkaisua. Tässä tapauksessa hän meni liian pitkälle.

Chelsean ja Tottenhamin ottelun jälkeen Englannin jalkapalloliitto FA rankaisi molempia seuroja pelaajien huonosta käytöksestä. Tottenhamin Mousa Dembele sai kuuden ottelun pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta, kun hän hyökkäsi Chelsean pelaajan Diego Costan kimppuun.

Lue myös: Videotuomarin käyttö lisääntyy jalkapallossa - tekee ensiesiintymisensä Englannissa

Lue myös: Jalkapallolegenda vaihtoi lajia - nousee nyrkkeilykehään

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat