Kuva: Getty Images

Iivo Niskanen voitti olympiakultaa!

24.02.2018 09:08 - Mikko Räsänen

50 kilometrin hiihto päättyi Suomen kultajuhlaan.

Iivo Niskanen, 26, toi Suomen himoitseman kultamitalin olympialaisten päätösviikonloppuna, kun hän nousi voittajaksi miesten 50 kilometrin hiihdossa. Kilpailu oli suomalaisen näytöstä, sillä Niskanen otti irtioton ja karisti muut hiihtäjät kannoiltaan hyvissä ajoin. Vain Venäjän olympiaurheilijoita edustavalla Alexander Bolsunovilla oli voimia lähteä takaa-ajoon, ja hän pääsi Niskasen kantaan kun matkaa maaliin oli jäljellä reilut 10 kilometriä.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä venäläinen pääsi johtoon, kun Niskanen vaihtoi tuoreen suksiparin. Niskanen kuitenkin hiihti Bolsunovin 11 sekunnin kaulan kiinni, ja kultamitalin kohtalo piti ratkaista viimeisen viiden kilometrin aikana. 

Taistelu voitosta ratkesi vasta kilometri ennen maalia, kun Iivo otti räjähtävän irtioton pienessä laskussa. Sen jälkeinentasamaa paljasti, ettei Bolsinovilla ollut enää voimia vastata suomalaisen tasatyöntöihin. Niskasen loppukiristä kertoo kaiken se, että kun suomalainen ylitti maaliviivan olympiavoittajana, oli Bolsunov jäänyt jo yli 18 sekunnin päähän.

Iivo Niskanen on olympiavoittaja 2018!

Lue myös: Onko Suomen olympia-asu sittenkään niin huono? Vertaa näihin hirvityksiin 

Kilpailut

Uusimmat